Kadınlara Seçme ve Seçilme Hakkı Verilmesinin 80. Yıl Dönümü

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, "Karşımızdakini kadın ya da erkek olarak görmek yerine insan olarak görmeyi öğrenmemiz lazım" dedi.

Gökhan, Kadınlara seçme ve seçilme hakkı verilmesinin 80. yıl dönümü dolayısıyla CHP Kadın Kolları Başkanlığı'nca Nikah Salonu'nda düzenlenen programdaki konuşmasında, cinsiyetin ikinci planda geldiğini söyledi.

Karşındakinin kadın ya da erkek olarak görmek yerine insan olarak görülmesinin öğrenilmesi gerektiğini aktaran Gökhan, "Önce insan diyoruz. Önce erkek demiyoruz. İlk olarak kafamızdaki bu yargıyı kaldırmamız lazım" dedi.

Gökhan, seçme ve seçilme hakkının herhangi bir biçimde engelleniyor olmasının doğanın kurallarına aykırı olduğunu belirterek, şöyle konuştu:
"1934 yılının 5 Aralık tarihinde Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı tanınmış olması, Atatürk devrimleri içerisinde çok önemli bir yere sahiptir. Çünkü sonuçta insandan bahsediyoruz. Onun eşitliğinden bahsediyoruz. Seçme hakkı vatandaşlık hakkıdır, seçilme hakkı da siyaset yapma hakkıdır. Bunların herhangi bir biçimde engelleniyor olması mantığa aykırıdır. Mustafa Kemal Atatürk'ün devrimleri akla dayanır. Akla dayandığı için her devrim büyük bir başarıyla uygulanmıştır."
Kaynak: AA