Zeki Müren Doğum Gününde Şarkılarıyla Anıldı

Türk Sanat Müziğinin unutulmaz ismi Zeki Müren, doğum gününde Bodrum'da düzenlenen konserle anıldı.

Zeki Müren'in Sanatını ve Müziğini Koruma ve Yaşatma Derneği'nin Bodrum Belediyesi Nurol Kültür Merkezi'nde düzenlediği konserde sanatçının eserleri yorumlandı.
Yaşamının son yıllarını Bodrum'da geçiren ve 24 Eylül 1996'da röportaj için gittiği İzmir TRT stüdyolarında rahatsızlanarak yaşamını yitiren Zeki Müren, Şef Ahmet Sabancı yönetimindeki Türk Müziği Topluluğu'nun söylediği şarkılarla anıldı.
Konserde, sanatçının sevilen şarkılarına izleyenler de eşlik etti.
Konser sonrası gazetecilere açıklamalarda bulunan Şef Ahmet Sabancı Zeki Müren'in doğum gününde sanatseverlerle bir araya geldiklerini söyledi.

12 yıldan beri Zeki Müren'in doğum ve ölüm yıl dönümlerinde konser verdiklerini ifade eden Sabancı, "Zeki Müren'i hatırlamaya ve hatırlatmaya çalışıyoruz. Zeki Müren'in şarkılarına da yer veriyoruz. Halkımız çok büyük destek veriyor" dedi.

Koroda her meslekten kişilerin olduğunu anlatan Sabancı, şöyle konuştu:
"Koromuzda doktor, avukat, emekli general, öğretmen gibi birçok meslekten kişiler var. Biz bu etkinliği bir İlkokul yararına yapıyoruz. Bu sene de bir okula yardım yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Zeki Müren vefatının ardından bizlere yardımlarına eserleriyle devam ediyor."
Kaynak: AA