Kesk Mali Sekreteri Ramazan Gürbüz Açıklaması

Kamu Emekçileri Sendikası Konferderasyonu (KESK) Mali Sekreteri Ramazan Gürbüz “Halk için bütçe demokratik Türkiye talebiyle tepkimizi ortaya koyacağız” dedi.

Kesk Mali Sekreteri Ramazan Gürbüz Açıklaması

2015 yılı bütçesi öncesi KESK ve KESK'e bağlı konfederasyonlar basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasında konuşan KESK Mali Sekreteri Ramazan Gürbüz, "2015 yılı bütçesi ve son günlerde tüm kamuoyunun gündeminde olan güvenlik yasasına ilişkin konfederasyonumuza bağlı iş kollarıyla ve çevre il örgütlerimizle konuyu karşılıklı değerlendirmek üzere Kayseri'de bulunuyoruz. 2015 yılı bütçesi ülkemizde savaşa, talana, yağmaya zemin hazırlayan bir bütün olarak yoksullara kamu emekçilerine, emeklilere bir bütün olarak tüm ötekiler yoksullara hiçbir şey getirmeyen ama sermayeye, talana, yağmalamaya açık bir bütçe bu nedenle kamu hizmetçileri konfederasyonu olarak devrim içi sendikalarla birlikte 13 Aralık 2014 tarihinde Ankara’da az önce ifade ettiğim gerekçelerle halk için bütçe demokratik Türkiye talebiyle tepkimizi bir eylemle ve bir mitingle otaya koyacağız” diye konuştu.

Gürbüz ayrıca, "Değerli arkadaşlarım hepinizin bildiği gibi bütçeler Ülkelerin gelir ve giderlerini siyasal iktidar tarafından halka nasıl bölüştürüleceği konusunda politik tutum belgesidir. 2015 bütçesine baktığımız zaman biz kamu emekçilerine bir bütün olarak işçilere askeri ücretle geçinen emekçilere, öğrencilere, yoksullara vergi yükünü bindirdi” diye konuşan Gürbüz “ Vergi gelirlerini bu kesimlerden elde etti. Buna karşılık ise bu kesimlere bütçeden asgari insan onuruna yoksulluk sınırına, açlık sınırına tekamül etmeyen bir pay ayırdığı açıktır” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA