Batman, Uluslararası Travel Turkey Turizm Fuarı'nda Tanıtılıyor

Batman'ın tarihi, turistik yerleri ile yerel ürün ve yemekleri, Travel Turkey Uluslararası Turizm Fuarı'nda tanıtılıyor.

İzmir Uluslararası Fuar Alanı'nda valilik, belediye ile ticaret ve sanayi odası katkıları ve DK Ajans'ın organizasyonu ile kurulan Batman standı, ziyaretçilerin ilgi odağı oldu.
Tarihi Hasankeyf Kalesi ve Zeynel Bey Türbesi maketlerinin sergilendiği standı gezen ziyaretçilere, Sason Balı, ceviz ve sucuk ikram edildi.
Batman Kültür ve Turizm İl Müdürü Mehmet İhsan Arslanlı, Türkiye'nin en büyük turizm fuarına katılmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Batman'ı en iyi şekilde temsil ettiklerini söyledi.

Batman'ın turizm alanında hakkettiği değeri alması için böyle tanıtım fuarlarının önemli olduğunu vurgulayan Arslanlı, "Burada 900'ün üzerinde turizm dinamikleri yer alıyor. Farklı bir konsept ile yerel lezzetlerimizden, tüm tarihi yapılarımızla Batman'ı tanıtmaya çalışacağız" dedi.

Hasankeyf kaymakamı Temel Ayca da ilin tanıtımı amacıyla Travel Turkey Uluslararası Turizm Fuarı'nın büyük bir fırsat olduğunu ifade ederek, şöyle devam etti:
"Bu fırsatı en iyi şekilde değerlendirip, Batman'ı en iyi şekilde tanıtacağız."
Sason Kaymakamı Tekin Dundar ise bu tür organizasyonların il ve ilçelerin sahip olduğu değerlerin tanıtılmasına bir vesile olduğunu söyledi.

Hasankeyf kilimi, Telkari işlemeciliği, Batman Ören Bebekleri gibi Batman'a özgü el sanatları ve yerel yemeklerin yer aldığı fuar, 3 gün açık kalacak.
Kaynak: AA