'Yürüyorum, Bağımsızım, Okuyorum, Özgürüm' Projesi

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nün organizesinde gerçekleştirilen "Yürüyorum, Bağımsızım, Okuyorum, Özgürüm" Projesi'ne katılarak eğitimlerini tamamlayan kursiyerler için sertifika töreni düzenlendi.

Zorlu Grand Otel'de düzenlenen törene, Vali Abdil Celil Öz ile eşi Rukiye Öz, Vali Yardımcısı Ayhan Yazgan, İl Emniyet Müdürü Murat Köksal, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Dr. Kadir Er, İŞKUR İl Müdürü Mustafa Sezgin ile kursiyerler katıldı.

Törende konuşan Vali Öz, devletin engellilere yönelik önemli çalışmalar yaptığını ifade ederek, "'Asıl engel beyinlerde ve yüreklerdedir' sözüne inanıyoruz. Dolayısıyla bunları aşmamız gerekiyor. Bunun için de bu tür projelere ve paylaşımlara ihtiyacımız var. Yapılan bu çalışma engellerin beyin ve yüreklerden kalkması için önemli bir projedir. Bu tür projelere Trabzon ili olarak tüm kurumlarımızla büyük ağırlık veriyoruz" diye konuştu.

Engellilere yönelik olarak altyapı konusunda eksiklikleri gidermeye çalıştıklarını vurgulayan Öz, şöyle devam etti:
"Braille alfabesi ve beyaz baston eğitimiyle ilgili yapılan eğitici çalışmaları çok önemsiyoruz. Bunun iki boyutu var. Birincisi eğitime ihtiyacı olan insanlara temel eğitimi verip geliştirme konusunda onların önünü açıyoruz. İkinci boyutu ise eğiticilerin de bu şekilde uzmanlaşmasını sağlayarak artık bu eğitimlerin Trabzon'da da yapılabilir olmasını ve kapasitesini geliştiriyoruz. Engellilerimizin topluma kazandırılması noktasında yapılan bu tür projeler engellilerimizin hem günlük hayatın içerisine girmesini, hem de kamu kurumlarının bu ihtiyacı ve yeteneği kazanmasını sağlıyor."
Proje Koordinatörü Esengül Kibar ise proje kapsamında 45 engelliye Braille alfabesi ve beyaz baston eğitim verildiğini, ayrıca 8 farklı kurumdan 9 personelin de eğitici bilgiler aldığını söyledi.


Konuşmaların ardından 192 saatlik proje eğitimlerini başarıyla tamamlayan engellilere sertifikaları verildi.


Tören, görme engelli İkram Şengül, Selda Ural, Şeyma Bulut ve Orhan Çolak'ın yöresel şarkıları seslendirmesiyle sona erdi.
Kaynak: AA