Metin Külünk'ten dikkat çeken açıklama

AK Parti Dış İlişkiler Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Metin Külünk, Ergenekon yapılanmasıyla, derin paralel yapının aynı merkezin ürünü olduğunu söyledi.

Metin Külünk'ten dikkat çeken açıklama
TGRT Haber'de yayınlanan Gündemden Yansıyanlar adlı programa konuk olan AK Parti Dış İlişkiler Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Metin Külünk gündeme ilişkin dikkat çeken bir açıklamada bulundu. Külünk, ergenekon ve paralel yapının aynı merkezin ürünü olduğunu söyledi.

ERGENEKON'LA PARALEL YAPI AYNI MERKEZİN ÜRÜNÜ

İllegal yapıların kimi zaman sol, kimi zaman sağ geleneğin içinde vücut bulduğunu söyleyen Metin Külünk 'Aslında paralel yapı soğuk savaş sonrası küresel sistemin bu coğrafyadaki yapılanmalarının bir devamıdır' dedi.

TÜRKİYE'YE TARİF EDİLMİŞ KODLAR VARDI

Ergenekon yapılanmasıyla, derin paralel yapının aynı merkezin ürünü olduğunu söyleyen Metin Külünk 'Bunların ortak bir noktaları var. Nedir o ortak nokta? Türkiye'nin geldiği yerdeki son yüzyıllık sisteme itiraz edişine itiraz ediyor. Türkiye'nin Cumhuriyet sonrası tarif edilmiş kodları vardı. Türkiye'nin dış politikası Telaviv-İsrail, Telaviv-Londra aksına teslim edilmişti. Son yüzyıllık politikalarında enerji bölgelerinden uzakta duracaksınız esas alınmıştı. Birinci Dünya Savaşı'ndan sonra Cumhuriyet kurulurken Osmanlıyı parçalayıp dağıtırken esas aldıkları bir unsur vardı. Arapça konuşan bütün halklar Osmanlı'dan koparıldı' şeklinde konuştu.