Evliya Çelebi Hastanesi'ne Çocuk Doktoru Atandı

Dumlupınar ǜniversitesi Kütahya Evliya LJelebi EğŸitim ve AraşŸtırma Hastanesi'ne LJocuk ve Ergen Ruh SağŸlığŸı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Seheryeli Yılmaz Kaynar atandı.

Kaynar, yaptığŸı açıklamada, nüfusun çoğŸunluğŸunun çocuk ve gençlerden oluşŸtuğŸu ülkede, sağŸlıklı bir toplum için çocuk ve gençlerin biyolojik, ruhsal, davranışŸsal ve sosyal olarak tam bir iyilik hali içerisinde olması gerektiğŸini bildirdi.
SağŸlığŸın tanımının da sadece biyolojik olarak değŸil, psikolojik ve sosyal açıdan da tam iyilik halinin olması olduğŸunu ifade eden Kaynar, şŸunları kaydetti:
"Bu nedenle çocukların ruhsal ve sosyal açıdan da değŸerlendirilmesi, desteklenmesi ve ihtiyaç halinde uygun müdahalelerin gerçekleşŸtirilebilmesi gerekmektedir. LJocuk ruh sağŸlığŸının değŸerlendirilebilmesi için farklı gelişŸim dönemlerine göre ruhsal yapılanma, biyolojik özellikler, mizaç, aile sistemi, çevresel faktörler ve tüm bu bileşŸenlerin dinamik etkileşŸimleri incelenmelidir."
Kütahya Kamu Hastaneleri BirliğŸi Genel Sekreteri Mithat Ekici de Kütahya'nın diğŸer branşŸlarda olduğŸu gibi yine bu branşŸta da bir ihtiyacının giderildiğŸini belirtti.

Ekici, hastanede göreve başŸlayan Kaynar'a başŸarılar dileğŸinde de bulundu.
 
Kaynak: AA