Büyükşehir Belediyesinden Mubim Sistemi

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Muhtarlar Bilgi Merkezi (MUBİM) sistemini kurdu.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığından yapılan yazılı açıklamada, söz konusu sistem sayesinde muhtarların mahalle sorunlarını SMS, e-mail veya faks yoluyla taleplerini bildirebileceği ve belediyeye kadar gelmek zorunda kalmayacağı bildirildi.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, bilim çağının teknolojilerine ayak uydurarak, diğer kentlere örnek olacak bir projeye imza attıklarını belirterek, "Bu sistem ile Gazipaşa'dan Kaş, Elmalı'ya kadar bir muhtar isteği için belediyeye gelmek zorunda kalmayacak. Artık muhtarlarımız belediyeye misafirimiz olarak gelecek" dedi.

Bütünşehir Yasası ile hizmet alanı 40 kilometreden 640 kilometreye çıkan Büyükşehir Belediyesinin, MUBİM sistemi ile tüm muhtarların hizmet isteklerini ayağına götürdüğünü ifade eden Türel, şunları kaydetti:
"Artık Antalya sınırlarımız çok genişledi. Bölgelerinde vatandaşın temsilcisi olan muhtarların talepleri bizler için çok önemli. Muhtarlarımızın artık bir istek veya şikayeti için Büyükşehir Belediyesine gelmesine gerek kalmayacak. Antalya'da bulunan 909 muhtar MUBİM sistemi ile mahallelerinin istek ve şikayetlerini, fotoğraflarını çekerek de sisteme bildirebilecek. Muhtarlardan gelen talepler, MUBİM sistemine kayıt edilecek ve işin mahiyetine göre ilgili birimlere yönlendirilecek. Yönlendirilen şikayetler ilgili birimler tarafından cevaplandırılacak ve birimlerden gelen cevap MUBİM tarafından muhtarlara iletilecek. Muhtarlar isteklerini sistemden takip ederek, hangi aşamada olduğunu takip edebilecek."


Kaynak: AA