Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkanı Kılavuz Açıklaması

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkanı Olcay Kılavuz, "Türk milletinin tek bir sigortası vardır, tek bir çıkış noktası vardır, o da milliyet ülkücü harekettir" dedi.

Kılavuz, Ülkü Ocakları Kırklareli Başkanlığı'nca Atatürk Spor Salonu'nda düzenlenen "Kutlu Şahlanış Gecesi" etkinliğinde, Türkiye'nin içerisinde bir takım olumsuz gelişmelerin hız kesmeden devam ettiğini ileri sürdü.
Yaşanan olumsuzluklar karşısında sessiz kalmayacaklarını belirten Kılavuz, teşkilatlarıyla omuz omuza vererek Türkiye Cumhuriyeti'ni korumaya devam edeceklerini söyledi.

Türkiye'nin karanlık bir süreci yaşadığını savunan Kılavuz, "Bayrağımız en güvenli olan yerlerden indirilmekte, Türklüğümüz tartışılmakta, vatan coğrafyamız parçalanmaya çalışılmakta. 'Ne mutlu Türk'üm' yazısı dağlardan taşlardan silindiği gibi dün sosyal medyada gördüğümüz kadarıyla Balıkesir Belediyesi tarafından da indirildiğini görmekteyiz. Şiddetle kınıyorum. Türk milletinin tek bir sigortası vardır, tek bir çıkış noktası vardır, o da milliyet ülkücü harekettir" şeklinde konuştu.

Türk milletinin her zamankinden daha fazla birlik ve beraberliğe ihtiyacı olduğunu ifade eden Kılavuz, gece gündüz demeden çalıştıklarını kaydetti.

Gençliğin kendileri için değerli olduğuna değinen Kılavuz, şöyle devam etti:
"Hiç öğrencilikle alakası olmayan, insanlıktan nasibini alamamış dağdan inip gelen canavar ruhlu birileri üniversitelerde çatışma, kavga ve buna benzer hadiseler yaratmak istiyor. Siz çok uyanık olacaksınız, hiçbir kavganın, hiçbir çatışmanın içerisinde bulunmayacaksınız. Biz hiçbir tanenizin eğitim hayatına, istikbaline, sağlığına zarar gelsin istemeyiz. Hiçbir tanenizin saçınızın telini gayrimeşru zihniyete sahip vatan hainlerinin alayına değişmeyiz. 'Birlikte rahmet, ayrılıkta azap var' anlayışını aklınızdan çıkartmayın. Birliğimizi, beraberliğimizi her zamankinden daha fazla canlı tutmalıyız."
Konuşmanın ardından Osmanlı tuğrası açık arttırmaya çıkarılarak, 700 liraya satıldı.
Etkinlikte, sanatçı Ahmet Şafak konser verdi.
Kaynak: AA