Uluslararası Barikat Film Festivali

Uluslararası Barikat Film Festivali kapsamında, Beyoğlu'nda toplanan bir grup engelli, engellilerin sorunlarına dikkat çekmek için Taksim'e yürüdü.

Galatasaray Lisesi önünde toplanan grup, "Barikatsız bir dünya için" yazılı pankart açarak, "Siz de olabilirsiniz", "Hayat ne renk", "Asıl körlük cehalet" ve "Engelsiz iş güvencesi" yazılı dövizler taşıdı.
Burada bir süre müzik çalan grup, daha sonra İstiklal Caddesi'nden Taksim Meydanı'na kadar yürüdü.
Türkiye Sakatlar Derneği Genel Başkanı Şükrü Boyraz yaptığı açıklamada, Türkiye'nin, Birleşmiş Milletler Engelli Hakları Sözleşmesi'ni kabul eden ilk ülkelerden olduğunu belirterek, sözleşmenin, devlete yüklediği en önemli görevlerden birinin, engellilerin birey olarak gerektiğinde tek başına hayatını sürdürebilmesi için gereken olanakların sağlanması olduğunu söyledi.

Devletin, toplumun ve tüm kurumların engellilerin haklarına saygı göstermesi gerektiğini dile getiren Boyraz, bunun gereklerinin yerine getirilmesini istedi.
Boyraz, engelsiz bir dünya yaratmanın mümkün olduğunu bildiklerini ifade ederek, Türkiye'deki engellerin kaldırılması için her vatandaşı desteğe ve etkin katılıma davet etti.
Kaynak: AA