İnegöl'de Köprülü Kavşak Temeli Atıldı

Bursa-Ankara Karayolunun, İnegöl ile İnegöl Organize Sanayi Bölgesini (OSB) birbirine bağlayan noktasında yapılacak köprülü kavşağın temeli, Bursa Valisi Münir Karaloğlu'nun katılımı ile atıldı.

Temel atma töreninde konuşan Vali Karaloğlu, bölgenin en yoğun trafiğinin bulunduğu yere köprülü kavşağın yapılacağını söyledi.

2011 sayımlarına göre OSB kavşağından günlük 45 bin araç geçtiğini ifade eden Karaloğlu, ''Belki bugün bu 55 bin, 60 bin olmuştur. 2011 ile 2014 arasında İnegöl çok büyüdü. Şimdi bölgenin en yoğun trafik kazalarının olduğu can kayıplarının olduğu bu kavşağı yonca biçiminde köprülü kavşak olarak yeniliyoruz, onun temelini atacağız. İnşallah kavşak tamamlandığında hem zamandan hem akaryakıttan hem de daha az emisyon üretileceği için İnegöl'ün havasının temizlenmesi bakımından önemli bir kavşak olacak burası. İnsanımız ulaşmak istediği noktaya daha kısa sürede daha konforlu ulaşma imkanını bulacak. Kavşağımız hayırlı uğurlu olsun İnegöl her şeyi hak ediyor.'' dedi.

Yapılan kavşağa eski İnegöl ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı merhum Hikmet Şahin'in isminin verileceğini belirten Karaloğlu, şöyle konuştu:
''Kavşak yapacağız, bitecek ama kavşağın bir isime ihtiyacı var. İnegöl'de iki dönem, bir dönem de Bursa Büyükşehir'de hem İnegöl'e, hem Bursa'ya çok şey katmış olan rahmetli Hikmet Şahin Bey'in ismini bu kavşağa vereceğiz. Bu kavşak bundan sonra OSB kavşağı değil burası artık Hikmet Şahin Kavşağı. Hem İnegöl'e, hem Bursa'ya yaptıkları için bir vefa borcu olarak O'nun adını koymuş oldu"
Yapılan konuşmanın ardından köprülü kavşağın temeli törenle atıldı.
Kamulaştırmalarla beraber 17 milyon liraya mal olacak yonca şeklindeki köprülü kavşağın mayıs ayında bitirilerek hizmete açılacağı öğrenildi.
Kaynak: AA