Elmalı'da Evde Sağlık Hizmeti Protokolü İmzalandı

Antalya Kamu Hastaneleri Birliği (AKHB) ve Elmalı Belediyesi arasında, evde bakım hizmetleri birimine belediyenin personel ve araç desteği sağlaması amacıyla protokol imzalandı.

Elmalı Devlet Hastanesi bahçesinde imzalanan protokolde, evde sağlık hizmeti alan hastalara sunulan sağlık hizmetinin mesai saatleri dışında da sürdürülebilmesi amaçlanıyor.
AKHB Genel Sekreteri Erdoğan Taş, burada yaptığı konuşmada, Antalya'da 8 bin 143 kişiye evde bakım hizmetleri verildiğini bildirdi. Antalya'da önceden belirlenen binde 4 oranında bir hedef kitleye ulaştıklarına işaret eden Taş, "Evde sağlık hizmetleri, hastaların yaşam kalitesini artırarak hayata tutunmasında büyük önem arzetmektedir" dedi.

Evde sağlık hizmetlerinde temel amaçlarının, hastaların tıbbi bakım ve desteklerinin sağlanması olduğunu ifade eden Taş, belediyeler ve yerel yönetimlerle vatandaşlara sosyal destek ve bakım hizmetleri verildiği zaman bu hizmetlerin kalitesinin de artacağını kaydetti.

Elmalı Belediye Başkanı Ümit Öztekin de Elmalı'da birçok vatandaşın evde sağlık hizmetlerine ihtiyacı olduğunu, ileriye dönük hedeflerinin, araç ve personel sayılarını artırarak daha hızlı ve kaliteli hizmet vermek olduğunu söyledi.

Kaynak: AA