Narlıdere Belediye Meclisi Toplantısı

Narlıdere Belediye Meclisi toplantısında, imar planlarında dini tesis tanımlarının içerisine "cemevi"nin de eklenmesinin, oy çokluğuyla kabul edildiği bildirildi.

Narlıdere Belediyesinin açıklamasına göre, meclis toplantısında imar planlarında dini tesis tanımlarının içerisine "cemevi"nin eklenmesi konusu görüşüldü.
AK Partili üyelerin çekimser olduklarını ifade ederek ret oyu verdikleri önerge, oy çokluğuyla kabul edildi.
Belediye Başkanı Abdül Batur, imar planlarında dini tesis alanları tanımının, açılımında "cami, mescit, kilise, şapel, sinagog" şeklinde ifade edildiğini ancak bu tanımlar arasında "cemevi"nin bulunmadığını belirtti.

Belediye meclisi olarak örnek çalışma gerçekleştirdiklerini ve imar planlarına "cemevi"ni de eklediklerini ifade eden Batur, şunları kaydetti:
"2004 yılında Narlıdere Belediyesine ait araziyi, cemevi arsası olarak tahsis ettik, tamamı Narlıdere Belediye bütçesinden karşılanmak üzere modern bir cemevini inşa ettik. 2006 yılında hayata geçen cemevinin tüm çalışmalarını, Alevi Bektaşi derneğimiz yönetiyor. Cemevimize 49 yıllığına bu tahsisi yapan ilk belediye Narlıdere Belediyemizdir. Biz yıllardan bu yana çalışmalarımızı yürütüyoruz ama bazı şeyler aşılamıyor. Cemevinden çekinmemek, korkmamak lazım. Cemevi, Alevi yurttaşlarımızın ibadetlerini gerçekleştirdikleri ibadethanelerdir. Buna saygı duymak ve imar planlarında da bu yerlerin cemevi olarak işlenmesini sağlamak lazım. Kararımızı, büyükşehir belediyemize göndereceğiz. Bu kararın onaylanması en büyük arzumuz ve talebimizdir. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi literatürlerine, insanlık anlayışına uygun bu kararın, Narlıdere Belediye Meclisince alınmasından da onur duyuyoruz."
Kaynak: AA