Eskişehirli ve Kosovalı Sanayiciler Bir Araya Geldi

EskişŸehir Ticaret Odası (ETO) ve EskişŸehir Sanayi Odası'nın (ESO) düzenlediğŸi toplantıda işŸ adamları bir araya geldi.

ETO'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, toplantıya, ETO BaşŸkanı Metin Güler, ESO BaşŸkanı SavaşŸ ǖzaydemir, Kosova Türkiye Ticaret Odası (KTTO) BaşŸkanı Ahmet Mithat Milli, Kosova Amerikan Ticaret Odası İcra Müdürü Arian Zeka, Kosova Ekonomi Odası BaşŸkan Yardımcısı Muhamet Ymeri ile sanayiciler katıldı.

Toplantıda konuşŸan ETO BaşŸkanı Güler, Türkiye ve Kosova'nın, sahip olduğŸu ortak mirasın enerjisini paylaşŸan iki yakın akraba olduğŸunu belirterek, şŸunları kaydetti:
"Türkiye, Kosova'da inşŸaat, gıda, tekstil gibi üretim işŸletmelerinin kurulması, otoyol, havalimanı ve altyapı tesisleri üretimi gibi faaliyetleri başŸarıyla sürdürüyor. Artık EskişŸehir ile Kosova dostluğŸun ve kardeşŸliğŸin bir adım ötesine geçerek birlikte daha fazla işŸ yapması gerekiyor. Bu kapsamda daha önce Kosova Ticaret ve Sanayi Bakan Yardımcısı Cüneyt Ustaibo'yu konuk ettik. Prizren'de düzenlenen işŸ forumuna katıldık. EskişŸehir'de gerçekleşŸtirilen işŸ görüşŸmelerinin de karşŸılıklı ticarete olumlu yansıyacağŸını düşŸünüyorum."
ESO BaşŸkanı ǖzaydemir de Türkiye ve Kosova arasında siyasi ve ticari çıkarların dışŸında, çok derin kültürel bağŸlar da bulunduğŸunu belirterek Türkiye'nin, Kosova'nın istikrarına, toprak bütünlüğŸüne ve kalkınmasına önem verdiğŸini kaydetti.

KTTO BaşŸkanı Ahmet Mithat Milli ise EskişŸehir'e gelen heyette birçok sektörden işŸ adamının bulunduğŸuna dikkati çekerek, bu sayede ikili ilişŸkileri gelişŸtirerek, karşŸılıklı işŸbirliğŸine imza atmayı amaçladıklarını dile getirdi.
 
Kaynak: AA