Ato İlk 'Yüksek Lisans' Mezunlarını Verdi

Ankara Ticaret Odası'nın (ATO), Türk Hava Kurumu Üniversitesi ile gerçekleştirdiği protokol uyarınca ATO'da başlatılan İşletme Yüksek Lisansı (MBA) programı ilk mezunlarını verdi.


ATO Meclisi'nin kararı doğrultusunda, Türk Hava Kurumu Üniversitesi ile bir protokol imzalanarak, ATO salonlarında geçen yılın Ekim ayında tezli-tezsiz İşletme Yüksek Lisansı dersleri başladı.

Mesai saatleri dışında gerçekleşen yüksek lisans derslerine aralarında komite, meclis üyeleriyle personelin bulunduğu 35 kişi katılarak, eğitim programını tamamladı.

İNGİLİZCE DİL KURSLARI
ATO bünyesinde ayrıca, British Town ile imzalanan protokol uyarınca, aralarında komite, meclis üyeleriyle personelin bulunduğu 43 kişiye İngilizce dil eğitimi verildi.

ATO İngilizce Dil Eğitim programı için ikisi başlangıç düzeyi, biri de iş İngilizcesi olmak üzere üç sınıf açıldı. ATO salonlarında mesai saatleri dışında, haftada 9 saat olarak gerçekleştirilen dil eğitim programında bir kur 100 saatlik eğitimden oluştu.

BEZCİ: "2023 HEDEFLERİ İÇİN EĞİTİM VAZGEÇİLMEZİMİZ"
ATO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci, ATO olarak hem üyeleri hem de çalışanların geliştirmek için çok yönlü çalışmalar yürüttüklerini belirterek, mesai saatlerinde üyelere hizmet veren ATO'nun mesai saatleri dışında da personelin mesleki ve kişisel gelişimine yönelik faaliyetler düzenlediğini belirtti.

Bezci, "2023 hedeflerine ulaşmak için eğitim bizim vazgeçilmezimiz" dedi.

Dünyadaki ekonomik ve teknolojik gelişmeler sonucunda İngilizcenin dünya dili haline geldiğini belirten Bezci, Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne üyelik ve uyum sürecinde de alanında uzmanlaşmış ve İngilizce dilini bilen ve kullanan insan kaynağının var olmasının önemine dikkat çekti.

Bezci, ATO olarak eğitim programlarını desteklediklerini belirterek, "Meclis ve komite üyelerimizle personelimizin daha donanımlı bireyler olmaları için eğitim faaliyetleri organize ediyoruz. Bu çalışmalarımızı üyelerimize yayarak ve çeşitlendirerek sürdürmek kararlılığındayız" dedi.

Yüksek lisans ve İngilizce eğitim alan kişilerin zaman kaybı yaşamadan, derslere yetişme stresi olmadan oda bünyesinde eğitimlerini sürdürdüklerini de bildiren Bezci, Türk Hava Kurumu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ünsal Ban şahsında tüm üniversite yönetimine de teşekkür etti

Kaynak: İHA