Bodrum Akut’tan Kurbanlık Kurtarma Operasyonu

Muğla'nın Bodrum ilçesinde su kuyusuna düşen iki kurbanlık koç, AKUT ekibinin uzun uğraşları sonucu kuyudan çıkartıldı.

Bodrum Akut’tan Kurbanlık Kurtarma Operasyonu

Bodrum'un Yalıkavak Mahallesi'nde yaşayan Mehmet Engin Yıldızhan, bayrama kadar koçların bahçesinde durması için kuyunun etrafını tel örgüyle çevirdi. Gece yarısı köpek sesleri duyan Yıldızhan, bahçeye çıktığında koçları bulamadı. Bahçede dolaşan ve koçları arayan Yıldızhan, kuyuya baktığında iki hayvanın kuyunun içinde olduğunu gördü. Hayvanlarının boğulmak üzere olduğunu gören Yıldızhan, hemen itfaiyeden yardım istedi

Olay yerine gelen itfaiye ekiplerinin yeterli ekipmanı olmayınca AKUT Bodrum Ekibinden destek istendi. Kısa sürede olay yerine gelen AKUT ekibi, itfaiye ekibiyle birlikte koçları kurtarmak için çalışma başlattı. 4 metre çaplı ve 12 metre derinliğindeki kuyuya inen AKUT Gönüllüsü Ulaş Akman, koçları iple bağladı. Teker teker yukarı çıkarılan koçlar, yaklaşık 2 saatlik çalışma sonucunda kurtarıldı. Yaklaşık 3 saat boyunca kuyu suyunda kalan koçların, sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

AKUT Bodrum Ekip Lideri Saadettin Uslu, yaptığı açıklamada; "Gece yarısı itfaiye ekipleri, 2 kurbanlık koçun kuyuya düştüğünü bildirdi. Biz de olay yerine giderek, kurbanlıkları yaklaşık 2 saatlik bir çalışma sonucunda kurtardık. Koçlar, gece yarısı olması ve suyun soğuk olması nedeniyle sadece üşümüş. Sağlıklarında herhangi bir sorun yok" dedi.

Kaynak: İHA