Berlin'de, 'Afiş ve Fotoğraflarla Türk Sineması Sergisi' Açıldı

Almanya'nın başkenti Berlin'de, "Afiş ve Fotoğraflarla Türk Sineması Sergisi"nin açıldığı bildirildi.

Bu yıl 12'ncisi düzenlenen Berlin Türk Filmleri Haftası kapsamında Türkiye'nin Berlin Büyükeliçiliğindeki sergi salonunda açılan "Afiş ve Fotoğraflarla Türk Sineması" adlı sergisinin açılışını Büyükelçi Hüseyin Avni Karslıoğlu yaptı.
Karslıoğlu, burada yaptığı konuşmada, sergide Türk sinema kültürünün 100 yılından örnekler sunulduğunu belirterek, serginin Almanlar tarafından da beğeniyle gezileceğinden emin olduğunu söyledi.

Serginin küratörlüğünü yapan gazeteci Murat Tosun da Türk sinemasının 100 yılından önemli kesitlerini fotoğraflarla yansıttıklarını belirterek, şöyle konuştu:
"1914'le başlayan ilk döneme ait arşiv fotoğrafların yanı sıra 30'lardan itibaren Türk sinemasının gelişmesine büyük katkı sağlayan Muhsin Ertuğrul'u tanıttık. 1950'lilere damgasını vuran Ömer Lütfü Akad ve Yılmaz Güney de film afişleriyle sergimizde yer alıyor. Ancak serginin en eğlenceli bölümünü ise Yeşilçam sineması oluşturuyor. Yeşilçam'ın unutulmaz yıldızlarının figürleri ve bir dönemin unutulmaz film repliklerini de sergiliyoruz."
Berlin Büyükelçiliğindeki sergi 13 Kasım'a kadar açık kalacak. Berlin Büyükelçiliğine önceden kayıt yaptıranlar, 15.00 ile 17.00 saatleri arası sergiyi ziyaret edebilecek.

Kaynak: AA