Sarıkaya'da Esnaflara Ekmek İsrafı Anlatıldı

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Yerköy Şube Müdürü Cafer Topuksuz, Sarıkaya ilçesindeki esnafa Ekmek İsrafını Önleme Kampanyası hakkında bilgiler verdi.

Topuksuz, ziyaretlerin ardından AA muhabirine yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Başbakanlığı döneminde başlatmış olduğu kampanya kapsamında, Sarıkaya'daki esnafı bilgilendirdiklerini söyledi.

Yaklaşık 2 yıldır süren kampanya dolayısıyla azalan ekmek israfı sonucu 2,8 milyar lira tasarruf edildiğini ifade eden Topuksuz, şöyle devam etti:
"Ekmek israfı hakkında insanlarımızın bilinçlenmesi gerekiyor. Burada da esnafımıza çok büyük iş düşüyor. Esnaf, halkın içinden olduğu için onlara bu kampanyayı anlatmamızın daha yararlı sonuçlar doğuracağını düşündük. Sarıkaya'daki esnaflarımız da kampanyayı gönülden desteklediklerini ve ellerinden gelen herşeyi yapacaklarını söylediler. Bu durum da bizleri memnun etti. Ayrıca Sarıkaya'ya gelirken de pancar üreticilerimizi ve pancar tarlalarında çalışan işçilerimizi ziyaret ettik. Onlara da kampanyamız hakkında broşür ve kitapçıklar dağıttık. İnşallah bundan sonra ekmek israfı gün geçtikçe azalacaktır."
Kaynak: AA