Kahramanmaraş'ın Ulaştırma Yatırımlarına 'Sıkı Takip'

AK Parti Grup BaşŸkanvekili Mahir ǜnal, kentin ulaşŸtırma yatırımlarına "sıkı takip" yapıldığŸını bildirdi.

ǜnal, yaptığŸı yazılı açıklamada, UlaşŸtırma, Denizcilik ve HaberleşŸme Bakanı Lütfi Elvan'ın katılımıyla 17 Eylül'de gerçekleşŸtirilen II.KahramanmaraşŸ UlaşŸtırma LJalışŸtay'ının ardından, yapımı devam eden ve projelendirilmişŸ çalışŸmalar ile planlama aşŸamasındaki yatırımlar tek tek incelenerek, devam eden yatırımlar bizzat yerinde görülerek, gerekli incelemeler yapıldığŸını belirtti.

II. UlaşŸtırma LJalışŸtay'ının karayolları ayağŸında gündeme gelen konuların TBMM'de AK Parti KahramanmaraşŸ milletvekilleri Nevzat Pakdil, Mehmet Yıldırım RamazanoğŸlu ve Sıtkı Güvenç ile Karayolları Genel Müdürü Mehmet Cahit Turhan, Karayolları 5. Bölge Müdürü Necati LJakıroğŸlu ve karayolları bürokratlarının katılımıyla ele alındığŸını belirten ǜnal, oldukça verimli geçen toplantıda KahramanmaraşŸ'ta devam eden, plan ve proje aşŸamasındaki yatırımların öngörülerinde gelinen son durumun karar bağŸladığŸını bildirdi.
ǜnal, açıklamasında şŸunlara yer verdi:
"KahramanmaraşŸ şŸehir geçişŸinde 16,5 uzunluğŸunda bölünmüşŸ yol standartlarında hizmet veren yolumuzun 14,5 kilometresi "BSK"dır. 3 köprülü kavşŸak ile geçişŸi planlanan yolun mahkemelik bölümü ile ilgili mahkeme kararı 23 AğŸustos tarihinde sonuçlanmışŸ ve çalışŸmalara 1 Eylül tarihinde tekrar başŸlanmışŸtır. Yıl sonuna kadar üniversite kavşŸağŸının bitirilmesi planlanmaktadır. KahramanmaraşŸ-Göksun yolu 2014 sonuna kadar 8 kilometrelik Tekir-Karagöz Mahallesi arası bitümlü sıcak karışŸım (BSK) olarak tamamlanması hedeflenmektedir. şžu an itibariyle 5 kilometresi tamamlanmışŸtır. Kazı destek ve beton kaplama işŸleri bitirilen 3 tünel ve 2 viyadüğŸün bulunduğŸu Karagöz KavşŸağŸından sonraki 6 kilometrelik kesim tünellerin elektro mekanik işŸlemlerinin tamamlanmasından sonra Göksun şŸehir merkezi arasında yapılacak olan 6 kilometrelik servis yolu üzerinden 2015 yılı içerisinde trafiğŸe açılacaktır."
KahramanmaraşŸ-Elbistan yolunun 6 kilometrelik AfşŸin bağŸlantı yolu dahil olmak üzere yolun proje çalışŸmalarının tamamlandığŸını ifade eden ǜnal, ihale aşŸamasından sonra hızla çalışŸmalara başŸlanacağŸını aktardı.
ǜnal, KahramanmaraşŸ- TürkoğŸlu-NurdağŸı yolunun 48 kilometrelik uzunluğŸunda tamamı bölünmüşŸ yol olan bu bölgenin öncelikle olan KahramanmaraşŸ-TürkoğŸu arasının 20 kilometrelik kısmı ihale aşŸamasında olduğŸunu, bitiminde kavşŸakların düzenlenmesi ve BSK olarak yapımına 2015 yılında başŸlanacağŸını ifade etti.

53 kilometrelik KahramanmaraşŸ-LJağŸlayancerit yolunun proje çalışŸmalarının Karayolları Genel MüdürlüğŸünce yapıldığŸını dile getiren ǜnal, 2015 Nisan ayı içerisinde ihalesinin yapılması planlandığŸını belirterek, 25 kilometre uzunluğŸundaki KahramanmaraşŸ-Göksun Yol ayrımı Süleymanlı il yolunun 4 kilometrelik kısmının bitirildiğŸini, çalışŸmalara devam edilmekte olduğŸunu, ihale ve sari harcamalar için ödenek talebiyle ilgili görüşŸmeler yapıldığŸını sözlerine ekledi.
 
Kaynak: AA