Okul Kantinlerine Zabıta Denetimi

Kırklareli Belediyesi Zabıta MüdürlüğŸü ekipleri, okul kantinlerini denetledi.

Ekipler, yaklaşŸık 20 kantinde yaptıkları denetimlerde, çalışŸan personelin kıyafeti ve sağŸlık karnelerinin olup olmadığŸı, ambalaj ürünlerin son kullanma tarihleri ile açıkta satılan simit, poğŸaça, sandviç ve tost ürünleri gibi unlu mamullerin muhafazası konularında kontrol yaptı.
Denetimlerde, insan sağŸlığŸını olumsuz etkileyecek gıda maddelerinin okul kantinlerinde satışŸına kesinlikle izin verilmemesi yönünde uyarılar yapıldı.
Belediye BaşŸkanı Mehmet Siyam KesimoğŸlu, denetimler sonrası yaptığŸı açıklamada, öğŸrencilerin sağŸlığŸını korumak amacıyla denetimlerin devam edeceğŸini söyledi.

ǖğŸrencilerin sağŸlığŸını tehlikeye atacak her türlü olumsuzluğŸun takipçisi olacaklarını ifade eden KesimoğŸlu, "Zabıta ekiplerimizce kontrollerimiz aralıksız devam edecektir. LJocukların sağŸlığŸı bizim için birinci sırada gelmektedir. Temizlik ve sağŸlığŸa uygunluk konusunda hiç taviz vermeden istenilen seviyeye getirilmesi, öğŸrencilerimizin daha temiz ve güzel ortamda gönül rahatlığŸıyla hizmet almalarını sağŸlanması amaçlıyoruz. Denetimlerde standartlara uyan okul kantincilerimize teşŸekkür ederiz" şŸeklinde konuşŸtu.
 
Kaynak: AA