İşletme Fakültesi Öğrencileri Girişimci Olacak

Türkiye’de işsizliğin önüne geçilmesi amacıyla girişimci sayısının artırılması için yoğun bir çalışma gerçekleştiren KOSGEB, üniversite öğrencilerini de girişimci yapmak için birçok projeye imza atıyor.

İşletme Fakültesi Öğrencileri  Girişimci Olacak

KOSGEB Güney Hizmet Müdürlüğü, Dokuz Eylül Üniversitesi İşletme Fakültesi ile imzaladığı protokol ile İşletme Fakültesi öğrencilerinin kendi işlerini kurmasına önderlik edecek. KültürparkRotary Kulübü’nün de desteklediği proje ile 30 öğrenci uygulamalı girişimcilik eğitimi alarak, kendi iş fikirlerini hayata geçirme imkanı bulacak. KOSGEB İzmir Güney Hizmet Merkezi Müdürü Mustafa Çanakçı, Dokuz Eylül Üniversitesi İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yasemin Arbak ile KültürparkRotary Kulübü Başkanı Ozan Uslu’nun imzaladığı protokol ile uygulamalı girişimcilik eğitimine kısa süre içinde başlanacak.

GENÇ İŞSİZLİĞE ÇÖZÜM
İmza töreninde konuşan KOSGEB İzmir Güney Hizmet Merkezi Müdürü Mustafa Çanakçı, Türkiye’de genç işsizlik rakamlarının yüksek olduğuna dikkat çekerek, bunu azaltmak için özellikle üniversitelerde girişimcilik eğitimlerine çok önem verdiklerini söyledi.

Dokuz Eylül Üniversitesi İşletme Fakültesi ile imzaladıkları uygulamalı girişimcilik eğitim protokolü ile 30 üniversite öğrencisinin eğitim alarak kendi iş fikirlerini hayata geçirme imkanı bulacağını ifade eden Çanakçı, “Türkiye’de TÜİK verilerine göre 2 milyon 518 bin işsiz var. Genç işsizlik oranı yüzde 17.5 seviyelerinde. 503 bin üniversite öğrencisi işsiz durumda. Bu rakamları aşağıya çekmemiz gerekiyor. Biz de daha çok girişimcinin kendi işlerini kurarak hem kendilerine hem de diğer işsizlere iş sağlamasını hedefliyoruz. Bu protokolde bu amaca hizmet ediyor. Başarılı olacağına inanıyorum” dedi.

İŞ FİKİRLERİ HAYATA GEÇECEK
Dokuz Eylül Üniversitesi İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yasemin Arbak da öğrencilerinin girişimci olmaları ve ülke ekonomisine daha fazla katkı sağlamaları için KOSGEB ile protokol imzaladıklarını belirterek, üniversitelerinde okuyan iş fikri olan öğrencilerinin bu sayede hayallerini hayata geçirebileceklerini kaydetti.

KültürparkRotary Kulübü Başkanı Ozan Uslu’da bu proje destek vermenin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, işsizliğin ülkenin en önemli sorunu olduğunu, bunun çözümü için de her türlü projeye destek olmaya hazır olduklarını vurguladı.
Kaynak: İHA