'Haberin Seyir Defteri” Kitaplaştı

Usta gazeteci Osman Altınışık’ın, uzun yıllar sahada edindiği tecrübelerini aktardığı “Haberin Seyir Defteri” isimli kitabı raflardaki yerini aldı.

'Haberin Seyir Defteri” Kitaplaştı

Türkiye’nin büyük siyasi ve ekonomik çalkantılar yaşadığı yıllarda sahada uzun süre görev yapan usta gazeteci Osman Altınışık, “Haberin Seyir Defteri” ismiyle kaleme aldığı kitap, genç gazetecilere yol gösterici nitelik taşıyor.

Kitapta bir haberci karakterinin ortaya koyduğu kariyer serüveni yanında, geçmişten günümüze uzanan detaylı notlar yer alıyor. Bir gazetecinin, karşısına çıkan olaylar karşısında nasıl bir tutum sergilemesi gerektiğinin de anlatıldığı “Haberin Seyir Defteri”, tarihin tozlu sayfalarını aralarken, gerçek hikâyelere ilk ağızdan yer veriyor.

Kitapta Kartalkaya’da kaybolan ABD’li Yarbay’dan 17 Ağustos depremine, Adnan Kahveci’nin trafik kazasından Çeçen eylemcilerin kaçırdığı Avrasya Feribotu'na kadar pek çok öykü yer alıyor.

Kitapta bir haberci karakterinin ortaya koyduğu inanılmaz kariyer serüveni yanında, geçmişten günümüze uzanan detaylı notlar yer alıyor. Haberin Seyir Defteri, habere merak duyan herkesin bir çırpıda okuyacağı, tarihin tozlu sayfalarını aralayabileceği, gerçek hikâyelere ilk ağızdan yer veriyor. Türkiye’nin son 20 yılında yaşanan önemli olaylar gazeteci gözüyle Haberin Seyir Defteri’nde yer buluyor.
Kaynak: İHA