Atalay ve Bakanlar Kktc Meclis Başkanı Siber'i Ziyaret Etti

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, KKTC Meclis Başkanı Sibel Siber'i ziyaret etti.


Ada’ya çalışma toplantıları için geldiklerini ifade eden Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, öncesinde ziyaretlerde bulunduklarını dile getirdi. Meclis Başkanı Siber’in Türkiye’ye yaptığı ziyarette de pek çok konunun görüşüldüğünü ve verimli bir ziyaret gerçekleştirildiğini ifade eden Atalay, aradan geçen sürede KKTC Meclisi’nden kamu yönetimi gibi pek çok alanlarda reform yasası çıkarıldığını söyledi.

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu’nun dünkü Ankara ziyaretinde de reformların görüşüldüğünü anlatan Atalay, bugün de enerji, su, ekonomi gibi konuların ele alınacağı bilgisini verdi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ın bürokratlarıyla Ada’ya geldiğini ve salı gününden bu yana teknik heyetlerin çalıştığını anlatan Atalay, Sosyal Güvenlik Kurumu yetkilerinin de Sağlık Bakanlığıyla imzalanması muhtemel bir protokol için geldiğini anlattı. Atalay, KKTC’de bulunmaktan duyduğu memnuniyeti de dile getirdi.

“TÜM ÇABA YAŞAM KALİTESİNİ ARTIRMAK İÇİN”
Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, halkın yaşam kalitesini artırmak için yapılan işbirliği ve gösterilen çabalardan ve Türkiye Cumhuriyeti’nin deneyimlerinden yararlanmaktan memnun olduğunu dile getirdi.

Tüm çabanın yaşam kalitesini artırmak için verildiğini dile getiren Siber, Meclis’in üzerine düşen görevi yaparak İngiliz sömürge döneminden kalma, insanların günlük yaşamını olumsuz etkileyen yasaları değiştirmek için çalıştığını belirtti.

Siber, Cumhuriyet Meclisi’nin çok faaliyet gösterdiğini, komitedeki milletvekillerinin çalışarak hızla yasaları geçirmeye çalıştığını dile getirdi. Türkiye’ye yaptığı ziyaretin verimli geçtiğini ve ziyaretinde “Siz ülkeniz için güzel projeler yapın biz destekliyoruz” mesajı aldığını anlatan Siber, Türkiye’nin “Meclis Engel Değil” projesine de destek verdiğini ifade etti.

Siber, Girne kapısı meydanlarının başkente yakışır görünümde olmadığını bu nedenle yeni bir proje başlatacaklarını anlattı. Daha önce yazdığı kitabının ilk makalesinde Girne Kapısı bölgesiyle ilgili hayallerinden bahsettiğini ifade eden Siber, anlattıklarının bu projeyle hayata geçeceği yönündeki umudunu dile getirdi. Siber, Mimarlar Odası ve Lefkoşa Türk Belediyesi’yle işbirliği halinde yürütülecek proje kapsamında bir de yarışma düzenleneceğini açıkladı.

Siber, Türkiye’nin bu projeye destek vereceği yönündeki inancını da ifade etti.

“GEÇİTKÖY BARAJI YANINA MESİRE ALANI YAPILACAK”
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, görüşmenin sonunda Geçitköy Barajı’nın yanına mesire alanı yapılacağı bilgisini verdi. Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ise konuyla ilgili daha geniş bilginin yarın açıklanacağını söyledi.

Kaynak: İHA