Artvin'de Ahşap Hediyelik Eşya Tasarım Kursu Açılacak

Artvin'de Artvin Çoruh Üniversitesi, İŞKUR işbirliği ve Artvin Belediyesinin desteğiyle ahşap hediyelik eşya tasarım kursu açıyor.

Artvin Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğünden yapılan açıklamada, meslek edindirmek için Artvin Çoruh Üniversitesi Meslek Yüksekokulu, İŞKUR işbirliği ve Artvin Belediyesinin de desteğiyle işsizliğe çare olabilmek amacıyla açılması planlanan ahşap hediyelik eşya tasarım kursunun, 17 Şubat'ta başlayacağı belirtildi.
Müracaatların Artvin Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğüne şahsen yapılacağı ifade edilen açıklamada, kursun ücretsiz olduğu ve İŞKUR tarafından kursiyerlere günlük 20 lira ücret verileceği kaydedildi.
Kursu destekleyen Belediye Başkanı Emin Özgün'ün, belediyenin yeni hizmet binasında kursiyerlere çalışma ortamı sunduğu belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
"İlimizdeki hediyelik eşya eksikliği Artvin Çoruh Üniversitesini harekete geçirmiş Türkiye İş Kurumu ile işbirliği yapılarak bu kurs planlanmıştır. Artvin Çoruh Üniversitesinin, malzeme, makine ve bilgisayarlı işleme teknolojileri (CNC) desteğini üstlendiği programda, Türkiye İş Kurumu bu konuda yetenekli ve istekli kursiyerlere yeni bir istihdam alanı yaratma hedefindedir."
Kaynak: AA