Kırıkkale'li Kadınlara 'Mesleki Eğitim Projesi” Tanıtıldı

Kırıkkale’nin Delice ve Keskin ilçelerinde Gönül Elçileri Projesi’nin ikinci basamağı olan “Kadınlar İçin Mesleki Eğitim Projesi” tanıtım toplantısı yapıldı
Delice ve Keskin ilçelerinde Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından bir tanıtım toplantısı düzenlendi.

Kırıkkale'li Kadınlara 'Mesleki Eğitim Projesi” Tanıtıldı
Kırıkkale Valisi Ali Kolat’ın eşi İlksen Kolat öncülüğünde düzenlenen toplantıya, Delice Kaymakamı Mehmet Parlak ve Keskin Kaymakamı İlker Özerk Özcan, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Bülent Pişi ve diğer yetkililer katıldı.

Toplantıda ilk olarak kadınların yarım kalan eğitimlerini tamamlamaları konusunda bilgilendirme yapıldı. Daha sonra toplantıda bir konuşma yapan İlksen Kolat, “Bu konuda en önemli başlık kız çocuklarımızın okuyup iş güç sahibi olmalarını, bilinçli birer anne olmalarını sağlamaktır. Eğitimli bir anne eğitimli toplumu oluşturan çocukları yetiştirecektir” dedi.

İlksen Kolat, bayanların eğitimlerini tamamlamaları ve Halk Eğitim Merkezleri tarafından açılan kurslara kayıt yaptırarak kendilerini geliştirmelerini istedi. Daha sonra, İlksen Kolat koruyucu aile ve çocukla yakından ilgilenerek onlarla bir süre sohbet etti.
Kaynak: İHA