Market Hırsızı İki Kişi Suçüstü Yakalandı

Konya’da bir markete girerek güvenlik kameralarının hardiskini söküp hırsızlık yapmak isteyen iki kişi suçüstü yakalandı.

Market Hırsızı İki Kişi Suçüstü Yakalandı

Olay, saat 04.00 sıralarında merkez Meram ilçesi Uluırmak Saka Mahallesi Karaman Caddesi üzerinde bulunan bir markette meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, akşam saatlerinde markete gelerek müşteri gibi dolanan Ali B. (41) ve Barbaros K. iş yerinde keşif yaptı. Gece saat 03.30 sıralarında marketin yanına gelip camını kırarak içeriye giren şüpheliler güvenlik kameralarının bağlı olduğu bilgisayarın hardiskini sökerek olay yerinden ayrıldı. Aradan kısa bir zaman geçtikten sonra markete tekrar gelerek camdan içeriye giren şüpheliler, işyerini dağıtarak arama yaptı. Market içerisindeki şüphelileri fark eden vatandaşlar polisi arayarak ihbarda bulundu. Olay yerine gelen polis ekiplerini fark eden şüpheliler kaçmaya başladı.

Marketin arka tarafından bulunan ahıra saklanan şüpheli Ali B. polis ekipleri tarafından yakalandı. Diğer şüpheli yakalamaya çalışan polis ekipleri kısa süren kovalamacanın ardından Barbaros K’yi de yakaladı. Yakalanan şüpheliler Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirildikten Asayiş Şube Müdürlüğü’ne götürülerek gözaltına alındı.

Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
Kaynak: İHA