Eskişehir'de Ak Parti Belediye Başkan Adayları Tanıtım Toplantısı

Eskişehir AK Parti Belediye Başkan Adayları Tanıtım Toplantısı’na katılan ve partililere seslenen Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, “Başbakanımız ‘Eskişehir tamam mı?’ dedi, ben de kendisine, size güvenerek ‘Tamam inşallah’ dedim” dedi.

Eskişehir'de Ak Parti Belediye Başkan Adayları Tanıtım Toplantısı

Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen toplantıda konuşma yapan Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, 30 Mart’ta yapılacak olan seçimlerde sadece belediye başkanlığı seçimi yapılmayacağını belirtti.

Bakan Avcı, “Biz 30 Mart’ta sadece belediye başkanlarımız, meclis üyelerimizi seçmeyeceğiz, 30 Mart’ta millet iradesinin bütün iradelerin, oyunların, tertiplerin üzerinde olduğunu göstereceğiz. Onun için sizlerden rica ediyorum. 30 Mart’ı herhangi bir seçim olarak görmeyin” diye konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a Eskişehir’i alacaklarının sözünü verdiğine değinen Bakan Avcı, “Üzerimde bir selam var. Onu sizlerle paylaşayım. Sayın Başbakanımız, tüm Eskişehirlilere ve AK Partimizin tüm mensuplarına ayrı ayrı selamlarını iletmemi söyledi.

Başbakanımız ‘Eskişehir tamam mı?’ dedi.

Ben de kendisine, size güvenerek ‘Tamam inşallah’ dedim. Ama bunun için gerçekten bütün Eskişehir’i mahalle mahalle, sokak sokak, belde belde, sandık sandık son gün sonuçlar alınıncaya kadar ve özellikle sandıklar açıldıktan sonra sandıkların emniyetini, milletin namusunu muhafaza altına almak için, girişilebilecek tertiplere karşı gerekli önlemleri almak için gece gündüz çalışmamız gerekiyor’’ şeklinde konuştu.

Bakan Avcı ayrıca, 30 Mart günü seçim sonuçları açıklanıncaya kadar gece gündüz çalışacaklarını sözlerine ekledi.

Toplantıda konuşma yapan AK Parti Eskişehir Milletvekili Ülker Can, çalışmaya ve yorulmadan koşmaya devam edeceklerini kaydederek şunları söyledi:
‘‘Bizleri bu çatı altında toplayan ortak paydamız, hiçbir zaman bir makam ve mevkiden ibaret olmamıştır. Bizler gelecek seçimlerin telaşıyla oy kaygısıyla milletimizi aldatanlardan olmadık. Gelecek nesilleri düşündük. Ne verdiğimiz sözden döndük, ne de tutamayacağımız sözler verdik. Milletimize hizmetkar olmayı ilke edindik. Durmadan çalışmaya, yorulmadan koşmaya devam edeceğiz.”
AK Parti Eskişehir Milletvekili Salih Koca ise, halkın desteği ile 30 Mart’ta Eskişehir’in 15 belediyesinin anahtarını Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a teslim edeceklerinden söz etti.

Toplantıda 15 belediyenin adayları tanıtıldı. Partinin Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olan Harun Karacan, Eskişehir’in anahtarını alacaklarını aktardı. Eskişehir’e refah, mutluluk getirmek için el ele verdiklerini vurgulayan Karacan şunları belirtti:
“Kutsal bir yola çıktık Allah utandırmasın, yolumuzu açık eylesin. Beni bağrınıza bastınız. Başından beri bana canla başla destek verdiniz. Yüce gönüllerinizi kucaklıyorum. Bugüne kadar inanmadığım hiçbir yola çıkmadım. Girdiğim hiçbir seçimi kaybetmedim. Hiçbir zaman da çıktığım yoldan geri dönmedim. İçinizden biri olarak bir evladınız, kardeşinin olarak burada sizlere zaferi müjdeliyorum. Başbakanımız gibi ben de bu örgütün gücüne sonuna kadar inanıyorum. Ekibimiz tamamlandı. Başkanlarımız belli oldu. Bütün başkanlarımızın dirayetine becerisine sonuna kadar inanıyor ve güveniyorum. Bizler Eskişehir’in evlatlarıyız. Her alanda daha gelişmiş bir Eskişehir’i kendi ellerimizle kuracağız. Birbirimizin elini asla bırakmayacağız. 30 Mart’ta zafere ulaşacağız. Size söz veriyorum. Eskişehir’in anahtarını teslim alacağız.”
Bakan Nabi Avcı, toplantının sona ermesi ile buradan ayrılarak Polis Evi’ne geçti. Bakan Avcı’nın daha sonra Ankara’ya döneceği öğrenildi.
Kaynak: İHA