Demokrat Parti Kayseri İl Başkanı İsmet Özbakkal Açıklaması

Demokrat Parti Kayseri İl Başkanı İsmet Özbakkal, “Demokrat Parti’nin 11. Olağan Büyük Kongresi, 2 Şubat 2014’te Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonunda yapılacaktır” dedi.


Özbakkal, “Bu kongremizde çok önemli katılımlar olacaktır. Birlik beraberlik içerisinde Demokrat parti güçlenecek çıkacaktır. Türkiye'de milli birliğin, beraberliğin, ayrılmaz bütünlük ve güvenliğin teminatı demokrasidir. Ülkemizde “gerçek demokrasi olmaz; millet iradesi devlet idaresinde, hakkıyla ve lâyıkıyla tecelli etmezse” bilim, hukuk, eşitlik, adalet ve ahlâktan söz edilemez” diye konuştu.

Özbakkal, “Günümüz siyasetçileri, sadece yaptıklarından değil, yapamadıklarından da sorumludurlar. İnsanlarımızı yoksulluğa mahkûm ederek, sadakatini satın alma yoluyla bu düzeni devam ettirmek yanlıştır. Ama bilsinler ki, karşılarında milletiyle aynileşmiş, milletin partisi olmuş Demokrat Parti gibi köklü bir siyaset kurumu vardır. Namuslu, dürüst, ilkeli, onurlu,sorumlu ve siyaseti fazilet mücadelesi olarak icra eden gerçek demokratlar vardır. Bugüne kadar çeşitli sebeplerle Demokrat Parti felsefesini yüreğinde yaşattığı halde uzaklaşan veya uzaklaştırılan; “eskiler, yeniler, küsenler, küstürülenler” olarak ayrıştırılan herkesi bu köklü mirasa sahip çıkmaya çağırıyoruz. Celal Bayar ve Adnan Menderes’in yolunda giden herkes makam mevki ayrımı olmaksızın bu mücadelenin doğal üyesidir.

Unutulmaması gerekir ki; karanlığın aydınlığa dönüşmesi, küskünlükleri unutarak birlik olmakla mümkündür” ifadesinde bulundu.
Kaynak: İHA