Gümrük ve Ticaret Bakanı Yazıcı Rize'de

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, "Emaneti aldığımız günden bu yana hiçbir zaman aziz milletimizin yüzünü kızartacak ya da millet fertlerine dönüp baktığımızda yüzümüz kızaracak hiçbir iş yapmadık" dedi.

Yazıcı, İsmail Kahraman Kültür Merkezi'nde düzenlenen Rize Belediyesi aday tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, AK Parti'nin siyasi anlamda büyük bir aile olduğunu, bu ailenin Türkiye'nin yönetim sorumluluğunu 2002'de üstlenerek bugüne kadar başarı ile sürdürdüğünü belirtti.

AK Parti'nin yaptığı çalışmaları milletin gördüğünü ifade eden Yazıcı, şöyle devam etti:
"Bizim yaptıklarımızı göremeyenler, gördüğü duyduğu halde söylemeyecek kadar hasis olanlar var. Millet her şeyi görüyor ve ölçüsü de adalet terazisi gibi hassas. Türk milleti ölçer, biçer tartar ve kantarın topuzu neyi gerektiriyorsa oraya vurur. Bizim siyası tarihimiz böyledir. Kısa bir siyasi gezintiye çıktığımızda 1950'de, 1982'de, 2002'de öyle yapmıştır. Bütün seçimlerde millet hizmet edecek kişiyi seziyor ve bu iradeyi ortaya koyuyor, sandığa yansıtıyor. Emaneti aldığımız günden bu yana hiçbir zaman aziz milletimizin yüzünü kızartacak ya da millet fertlerine dönüp baktığımızda yüzümüz kızaracak hiçbir iş yapmadık. Milletin gündemini belediyede, merkezi yönetimde ve her zaman hükumetin gündemiyle birleştirerek yolumuza devam ettik."
AK Parti'nin yola çıkarken belirlediği 'Her şey Türkiye için' sloganının hiç değişmediğine işaret eden Yazıcı, "Bu sloganda Türkiye vurgusu, Türkiye bütünlüğünün vurgusu var. Bu sloganda insanın kutsallığına vurgu var" dedi.

Yazıcı, AK Parti'nin her alanda yaptığı çalışmalara milletin önemli destek verdiğini vurguladı.
Büyük zorluklardan yürüyerek geldiklerine işaret eden Yazıcı, şunları kaydetti:
"Yaşadıklarımızı anlattığımızda 'Vah vah gene mağduru oynuyorlar' diyorlar. Ne yapalım anlatmayalım mı? Biz labirentlerden, dehlizlerden yürüyerek geldik ama hiçbir zaman yılmadık. Çünkü hak üstündür. Haksızlığa uğrayanlar olmuştur ama hiçbir zaman süreklilik etmemiştir. Eninde sonunda hak üstün gelmiştir. İktidar olduğumuz günden bu yana nelerle karşılaştığımızı bilemeyebilirsiniz. 2011 seçimlerinin birinci başlığı ileri demokrasidir. Türkiye'de Devlet Güvenlik Mahkemesi'ni biz kaldırdık, olağanüstü hali biz sona erdirdik. Bilgi edinme kanunu, işkenceye sıfır toleransı biz çıkardık. Devraldığımız ekonomiyi hatırlayın. Türkiye'nin kredi bulmak için neler vermesi gerektiğini lütfen hatırlayın. Dünyada yaşanan krize rağmen Türkiye'nin yakaladığı büyümeyi dostlarınıza hatırlatın."
Yazıcı, konuşmasının ardından AK Parti Rize Belediye Başkan adayının Reşat Kasap olduğunu açıkladı.

Kaynak: AA