Aydın’da ‘uygulamalı Girişimcilik’ Kursu Tamamlandı

Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi (ABİGEM) Denizli Şubesi ve Aydın Gençlik Merkezi ve işbirliğinde ikincisi düzenlenen “ Uygulamalı Girişimcilik Programları” kursu tamamlandı.

Aydın’da ‘uygulamalı Girişimcilik’ Kursu Tamamlandı

Aydın Gençlik Merkezi Salonun da düzenlenen kursu ABİGEM eğitmeni psikolog Besim Ogelman tarafında slayt eşliğinde sunulan uygulamalı girişimcilik programına 18 ile 29 yaş gurubu 30 genç kursiyer katıldı.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Aydın Gençlik Merkezi Müdürü Feti Karsak, “Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi (ABİGEM) Denizli Şubesi ve Aydın Gençlik Merkezi işbirliğinde düzenlendi.

Kursumuza 30 öğrenci katıldı.

Bu kursumuz 18-29 yaş arası kişilerden oluşuyor. Eğitimin amacı Küçük ve Orta Ölçekli Sanayiyi Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB)‘in uygulamalı girişimcilik programı çerçevesinde KOSGEP desteklerinden yaralanmak için yazılacak olan iş planının öğretilmesi ve proje yazılımı konularında bilgi vermektir. Ayrıca girişimcilik kültürünün gelişmesi içinde kursiyerlere bilgi, beceri ve deneyim kazındırılması amaçlanmaktadır. Bu kursu bitirecek olanlar işlerini en etkin bir şekilde kurmaları ve verimli bir şekilde devam ettirmeleri için temel bilgiler verilmektedir” dedi.

.Kursu başarı ile bitirenlere sertifika verileceğini belirten Karsak, kursiyerlerin özellikle KOSGEB in sunduğu 30 bin lira hibe ve 70 bin lira da kredi imkanlarından yararlanabilecekleri, bunun için de iş planlarının hazırlanması gerektiği ve bu nedenle kursa gereksinim duyulduğunu kaydetti.

Kaynak: İHA