'Makedon Göçmeninin, Hayata Tutunma Mücadelesi'

Tekirdağ'ın Ergene ilçesinde sokaklarda yaşayan 70 yaşındaki Rafi Özcan'a vatandaşlar sahip çıktı.

Yeşiltepe Mahallesi'nde kahvehane işletmeciliği yapan Mustafa Kahraman'ın sokakta yatarken görerek sahip çıktığı konuşamayan Özcan, geçici olarak kahvehanenin üzerindeki boş yere yerleştirildi.
Kahraman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Özcan'ın sokaklarda yattığını gördüğünü ve bu durumun içini acıttığını söyledi.

Kendisini sokaktan kurtarmak için geçici olarak, işlettiği kahvehanenin üst katına yerleştirdiğini belirten Kahraman, şöyle konuştu:
"Rafi amcanın, sokaklarda yol kenarlarında yattığını gördüm. Bu durum beni çok üzdü ve onu kahvehanemin üzerindeki boş yere yerleştirdim. Buradaki yaşam şartları ve fiziki durumu çok kötü. Kendi imkanlarımla ve hayırsever vatandaşların desteğiyle Rafi amcaya bakmaya çalışıyorum. Ben ve etraftaki birkaç kişi kendisine yemek veriyoruz. Kış şartları ve hava soğuk. Yatalak ve hasta olduğu için kendi kendine bakamıyor. Bizler ona elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyoruz."

- "Kaymakamlık maaş bağladı ama"

Kahraman, Rafi Özcan için kaymakamlığa başvurduklarını, kaymakamlığın kendisine 150 TL yaşlılık maaşı bağlandığını ancak Özcan'ın kendisine bakamadığını söyledi.

Geçtiğimiz günlerde Özcan'ın hastalandığını ve durumunun ağırlaştığını dile getiren Kahraman, "Ambulans çağırdık. Sağlık ekipleri hastaneye götürdü, tedavisinin ardından geri getirdi, aynı yere bıraktı" diye konuştu.

Özcan'ın, mahalle muhtarlığında Makedon göçmeni olarak kaydı bulunduğu ve İstanbul'da yaşayan çocukları olduğu öğrenildi.
Kaynak: AA