- Tüik Bölge Müdürü Gür'ün Ziyaretleri

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Erzurum Bölge Müdürü Ahmet Gür, veri iletişimin daha hızlı olması, maliyetin aza indirgenmesi amacıyla başlattığı kurumsal işbirliği ziyaretlerini Bayburt'ta sürdürdü.

Bayburt'ta defterdarlık, SGK İl Müdürlüğü ile Bayburt Ticaret ve Sanayi Odası'nı (BTSO) ziyaret eden Gür, söz konusu kurumların yetkililerine, TÜİK'in çalışmaları hakkında bilgi verildi.

BTSO Başkanı İbrahim Yumak'a da çalışmaları konusunda bilgi veren Gür, TÜİK'in 5429 sayılı Türkiye İstatistik Kanunu uyarınca çeşitli konularda sayım ve anket düzenlemek ve sonuçlarını kullanıcılara sunmakla yükümlü olduğunu anlatarak, ziyaretinin amacının hem tanışmak, hem de TÜİK açısından bir milat olarak düşündükleri "İşyerlerine ait araştırmalarla ilgili verilerin artık tamamıyla internet üzerinden derlenmesi" konusunda bilgi vermek olduğunu anlattı.
Gür, kanun gereği işyeri bazındaki araştırmaların bundan sonra sadece internet üzerinden geliştirilen uygulamalar ile yürütülmesine karar verildiğine de dikkati çekti.
Ahmet Gür, önümüzdeki günlerde, Bayburt'ta web uygulaması ve TÜİK veri tabanlarına yönelik, medya mensupları, esnaf ve ilgililere eğitim çalışması yapacaklarını da sözlerine ekledi.
Kaynak: AA