‘kadınlar Siyasete Hazırlanıyor’

Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı ve İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü ortak programı kapsamında yerel düzeyde toplumsal eşitliliğin güçlendirilmesi için Gaziantep’in de pilot iller arasında yer aldığı ‘Kadın Dostu Kentler Projesi-2’ programı kapsamında ‘Kadınlar Siyasete Hazırlanıyor’ paneli Gaziantep’te düzenlendi.

‘kadınlar Siyasete Hazırlanıyor’

Kadın Merkezi Vakfı Gaziantep Şubesi (KAMER) ve Gaziantep İl Genel Meclisi Kadın Hakları ve Eşitlik Komisyonu iştiraki ile ‘Kadınlar Siyasete Hazırlanıyor’ paneli Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu Toplumsal Cinsiyet Programı Koordinatörü Meltem Ağduk moderatörlüğünde gerçekleşti.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Onat Kutlar salonunda düzenlenen ‘Kadınlar Siyasete Hazırlanıyor’ paneline; Gaziantep Vali Yardımcısı Nursal Çakıroğlu, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, CHP İzmir Milletvekili Hülya Güven, Eski AK Parti Gaziantep Milletvekili Özlem Müftüoğlu ve kadınlar katıldı.

KAMER Vakfı Gaziantep Şube Temsilcisi Proje Koordinatörü F. Aynur Yıldıran panelin açılış konuşmasını yaptı. İl Genel Meclisi Kadın Hakları ve Eşitlik Komisyonu Başkanı Betül Büyükbeşe kadınlara yönelik bilgiler verdi. Kadın Dostu Kentler Programı Koordinatörü Ege Tekinbaş proje hakkında açıklamada bulundu.

Daha sonra Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu Toplumsal Cinsiyet Programı Koordinatörü Meltem Ağduk açıklamalar yaparak panelin açılışını gerçekleştirdi.

Gaziantep Vali Yardımcısı Nursal Çakıroğlu, kadının siyasete girmesi için mücadele etmesi gerektiğini belirterek, “Türkiye nüfusunun yarısını kadınların oluşturuyor. Kadınlar her alanda erkekler kadar etkin olması gerekir. Kadınların istekli ve mücadeleci olmasını gerekiyor. Karikatürize etmem gerekirse; bir çantayı, bir çizmeyi ne kadar istiyor ve onu almak için ne kadar mücadele ediyorsanız, siyasete girmek için de o kadar mücadele edin” dedi.

Panelistlerden AK Parti eski Milletvekili Özlem Müftüoğlu, siyasete girdiği dönemde birçok zorluk yaşadığını fakat vazgeçmeyerek üstesinden geldiğini ve farkındalık oluşturmak için mücadele etmek gerektiğini anlattı.

CHP İzmir Milletvekili Hülya Güven ise kadınların önlerinin açılması için toplumdaki kadın ön yargısının değişmesi gerektiğini, bunun da eğitimle mümkün olacağını dile getirdi.
Kaynak: İHA