Ukrayna'da Hükümet Karşıtı Gösteriler

Ukrayna Devlet Başkanı Viktor Yanukoviç, ülkede devam eden olaylarla ilgili sükunet çağrısında bulundu.

Yanukoviç, ulusa sesleniş konuşmasında, düzenin sağlanması ve barışçıl vatandaşların haklarının korunması için Ukrayna yasalarının izin verdiği tüm hakların kullanılarak gereken her şeyin yapılacağını belirtti.

Göstericilere seslenen Yanukoviç, ''Sizi şiddete yönlendirenin arkasından gitmeyin. Sizi şiddete çağıran, devlet ile halkın arasını açmaya çalışan insanların arkasından gitmemeye çağırıyorum. İktidara gelmek için kan dökülmesini göze alarak mücadele edenlerin kışkırttığı olayların durdurulması için verilen mücadeleyi desteklediğinizi ve beni duyduğunuzdan eminim'' dedi.

Öte yandan, 19 Ocak'taki Halk Meclisi mitinginden sonra başlayan olaylar ise Gruşevskogo Caddesi'nde devam ediyor.
Ukrayna Devlet Başkanı Viktor Yanukoviç, dün Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreterini siyasi krizden çıkılması için çalışma grubu kurulması için görevlendirmişti.
Ukrayna Parlamentosunda 16 Ocak'ta yapılan oylamada, gösterilerde maske ve kask kullanılmasını yasaklayan ve parlamenterlerin dokunulmazlıklarını kısıtlayan düzenlemenin de bulunduğu 10 yasa değişikliği kabul edilmiş, değişiklikler bir gün sonra Devlet Başkanı tarafından onaylanmıştı.
Kaynak: AA