Hollanda'da Çok Sayıda Türk, Başbakan Erdoğan'ı Karşılamak Üzere Brüksel'e Gitti

Hollanda'da yaşayan çok sayıda Türk, Belçika'nın başkenti Brüksel'e gelecek Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı karşılamak üzere yola çıktı.

Rotterdam, Amsterdam, Utrecht, Lahey ve Tiel gibi şehirlerden kalkan otobüslerle Brüksel'e giden Türkler, Başbakanı kalacağı otelin önünde karşılayacak. Yarın da Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) üyesi işadamlarının otobüsle Brüksel'e gitmesi planlanıyor.
Rotterdam'dan kalkan otobüslerin organizasyonunu yapan Avrupa Türk Demokratlar Birliği (UETD-Hollanda) yöneticisi Dursun Paksoy, Başbakanı karşılama töreniyle ilgili yakın zaman önce duyuru yapmalarına rağmen Türklerin ilgisinin bir hayli yüksek olduğunu söyledi.

Otobüslere sığmayan çoğu kimsenin özel araçlarıyla yola çıktığını bildiren Paksoy, "Başbakanımıza desteğimizi göstermek için Brüksel'e gidiyoruz" diye konuştu.

Yağmurlu havaya rağmen Hollanda'nın birçok şehrinden otobüs kalktığını kaydeden Paksoy, "Başbakana yalnız olmadığını göstermek ve moralinin bozulmaması için gidiyoruz. Üç gündür bu etkinliğin duyurusunu yapıyoruz ilgi çok yüksek. Bazı talepleri geri çevirmek zorunda kaldık. Rotterdam'dan daha çök otobüs kalksa yine dolardı" dedi.

İşadamı Durak Altıok da hem Başbakana destek hem de Avrupa'ya bir mesaj vermek amacıyla Brüksel'e gittiğini belirtti.

Yurt dışında yaşamalarına rağmen Türkiye'deki gelişmeleri yakından takip ettiklerini anlatan Altıok, "Başbakanımızdan memnunuz, ülkemizin gidişatından memnunuz. Ülkemizin geldiği noktayı görüyoruz. Geçmişin acısını da bugünün tatlısını da gördük. Bu tatlıyı kaybetmek istemiyoruz" ifadesini kullandı.
"Başbakanı yedirmemek için Brüksel'e gidiyorum" diyen Şenay Tosun ise Türkiye'nin 2002 ile sonrası arasında büyük bir fark olduğunu ve Türkiye'nin AK Parti iktidarı döneminde büyük bir gelişme gösterdiğini ifade etti.

Kaynak: AA