Serdivan Fikir ve Sanat Akademisi, İnançer’i Misafir Etti

Serdivan Fikir ve Sanat Akademisi’ndeki Kültür Meydanı’nda gerçekleşen ve ilginin bir hayli yoğun olduğu programda Tasavvufçu Ömer Tuğrul İnançer, tasavvuf üzerine önemli bilgiler verdi.

Serdivan Fikir ve Sanat Akademisi, İnançer’i Misafir Etti

Katılımcıların dikkatle dinlediği Ömer Tuğrul İnançer, insanlar arasında bilinen bazı doğruların aslında yanlış olduğunu ve bunun da asıl sebebinin toplum olarak araştırma yapılmaması ve okuma konusunda yaşanan eksiklik olduğunu ifade ederek şunları söyledi:
“Oturup da bir hesap yapma ihtiyacı duymuyoruz, Efendimizin ömrü saadeti hakkında. 8 Haziran 632’den, 20 Nisan 571’i çıkarmak zahmetinde bulunmuyoruz. Ondan sonra da efendimiz kaç yaşında vefat etti dediğimizde 63 diyoruz. 61 sene 1bir ay 18 günü bilmiyoruz.”
Toplum olarak araştırma ve okuma konusunda çok emek sarf edilmesi gerektiğini ifade den İnançer, bu eksikliklere örnek olarak lakap takılması konusunu gösterdi. Lakap takmanın yasak değil, aksine sünnet olduğunu belirten İnançer, “Mesela efendimiz Hz. Aişe validemize Hümeyra demiştir yani pembecik. Yine Hz. Ebubekir’in gerçek adı Ebubekir değildir aslında o lakabıdır, asıl adı ise Abdullah’tır. Diğer taraftan bir insanın noksanlığıyla alay etmek, küçük düşürmek için takılan isimler ise yanlıştır ve günahtır. Bunu ayırt etmemiz lazım. Toplum olarak çok okumamız ve araştırmamız lazım” diye konuştu.

İnsanın sevgisini nasıl paylaştıracağı ile ilgili de Peygamberimizden (S.A.S) örnekler veren İnançer, Hz. Ali ile geçen bir diyalogu emsal göstererek şunları söyledi:
“Efendimiz (S.A.S) Hz. Ali’ye bir sual sorar; Allah’ı (C.C) mı çok seversin? Beni mi çok seversin? Fatıma’yı mı? Hasan Hüseyin’i mi çok seversin? diye. Hz. Ali de bu soruya hemen cevap veremez, düşünmek için izin ister ve evine gider. Eve geldiğinde Fatıma annemiz ¬ halini hatırını sorunca Hz. Ali de ona bu soruyu aktarır. Fatıma annemiz de ona şu cevabı vermesini söylemiş; ‘Allah’ı (C.C) kulluğum, sizi ümmetliğim, Fatıma’yı kocalığım, Hasan ve Hüseyin’i babalığımla’. Hz. Ali de bu cevabı Efendimiz’e (S.A.S) iletince, Efendimiz de ‘Doğru söyledin Aliciğim de ¬bu cevap biraz Fatıma kokar’ diye karşılık vermiş.”
Farklı üslubuyla ve verdiği bilgilerle izleyenlerin dikkatle dinlediği İnançer, yaklaşık üç saat süren program boyunca kendisine yöneltilen sorulara da cevap verdi.

Serdivan Fikir ve Sanat Akademisi yetkilileri tarafından yapılan açıklamada, Ömer Tuğrul İnançer’in ‘Tasavvuf Sohbetleri’ programı kapsamında ilerleyen günlerde tekrar misafir edileceği belirtildi.
Kaynak: İHA