Durak, Nazım Hikmet Şiiri İle Seslendi

Belediye Başkanı Cevat Durak, Karşıyaka sevgisini Nazım Hikmet’in “Biz Başka Severdik.

Durak, Nazım Hikmet Şiiri İle Seslendi
O Yüzden de Başka Sevmedik” dizeleriyle anlattı. Bahriye Üçok Mahallesi Kadın Danışma Merkezi ile ihtiyaç sahiplerine ücretsiz yardım yapan Butik El Ele’nin yeni binalarının açılışında konuşan Başkan Durak “On yıldır bir sevda yaşıyoruz, yaşatıyoruz. Bu hizmette Karşıyakalıların verdiği destek onurumuz, gururumuz oldu. Bize gösterilen ilginin sürekli arttığını görüyorum. Sizlerle omuz omuza daha yıllarca bir arada olacağız. Karşıyaka’ya hizmet etmek bizim aşkımız. Onlar her zaman başımızın üzerinde olacak. Karşıyaka’ya ne yapsak azdır, daha çok hizmeti hak ediyor” dedi.


Karşıyaka Belediyesi, kadınların sosyal hayata daha çok katılımlarını sağlamak, sıkıntılarına çözümler üretmek, bir arada projeler hazırlayabilmek için her semtte ayrı ayrı kadın danışma merkezleri açıyor. Bostanlı’da 2006 yılında başlayan uygulamadan sonra, 7. Kadın Danışma Merkezi de Bahriye Üçok Mahallesi’nde hizmete girdi. Her semtten kadınların yoğun ilgi gösterdiği açılışta konuşan Bahriye Üçok Mahallesi Muhtarı Levent Güçlü tesisin yaklaşık 10-15 bin kadına hitap ettiğini belirterek “Mahallemiz önemli bir yatırım kazandı. Başkanımıza teşekkür ediyoruz. “dedi.

CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Ali Karaege de konuşmasında, sosyal demokrat anlayışla hizmet üretildiğini belirterek “Ülkemizde kadınlar 11 yaşında evlendirilip 14 yaşında da öldürülüyorlar. Bu merkezler kadınlarımızın sorunlarına yardımcı olacak” dedi.

VATANDAŞIMIZA HİZMETLE DOKUNUYORUZ
Açılış töreninde konuşan Belediye Başkanı Cevat Durak “Vatandaşa dokunmak hizmetle olur. Sadece birlikte çay içmekle dokunulmaz. Karşıyaka’yı sel basmıyorsa, vatandaşlarımız ölmüyorsa, bu hizmetle sağlanıyor. Biz vatandaşımıza hizmetle ulaşıyoruz. 20 yıldan fazla bekleyen huzurevini bu anlayışla tamamladık. Yapılırken eleştirenler oldu, şimdi binlerce kişi sırada bekliyor” dedi.

Kadın danışma merkezlerinin çok aktif kullanıldığını belirten Başkan Durak “Kadınlarımız aile bütçesine katkı sağlamak istiyor. Bu merkezlerde kurslar açıyoruz. Meslek edinmelerini, el becerileri kazanmalarını sağlıyoruz. Ürettiklerini de kermesler açarak değerlendiriyoruz. Kadınlarımız evlerinde şiddete maruz kalıyor, ne yapacağını bilemiyor. Burada hukuksal destek sağlıyoruz. Ayrıca kadın sığınma evimizde zor durumda kalanlara yardımcı oluyoruz. Kadınlarımızın sağlıkla ilgili sorunlarında yol gösterici oluyoruz. Psikolog, sosyolog desteği sağlayarak mutlu ailelerin artması için çalışıyoruz” diyerek sözlerine devam etti.

Yardıma muhtaç olanlara sahip çıkarken bunu şova dönüştürmediklerini belirten Başkan Durak “Burada hizmet verecek olan Butik El Ele yaklaşık 5 bin aileye düzenli destek oluyor. Giysi, ev eşyası, gıda yardımı yapıyoruz. Hiç kimseyi utandırmadan yardımı ulaştırıyoruz. Binlerce çocuğa okul yardımı yapıyor, öğrenim bursu veriyoruz. İhtiyacı olan kim varsa yasal süreler içinde incelemesini de yaparak destek oluyoruz“ dedi.

YEŞİL ALANLARI ÇOĞALTIYORUZ
Girne Caddesi’ndeki eski lunapark alanını düzenlemeye başlamadan önce eleştirenlerin olduğunu belirten Başkan Durak “Yaklaşık 20 bin metre karelik yeşil alan ve sosyal tesisler kazandırdık. Bu bölgeye yaşanılacak bir yer kazandırdık. İnsanlarımızın geniş alanlara ihtiyacı var. Yeşil alanları, meydanları çoğaltmak için çalışıyoruz. Nergiz’de yapacağımız sosyal tesis için de benzeri kampanya düzenlemeye çalışıyorlar. Oraya da yapacağımız, buradaki gibi bir tesis. İki katı geçmeyen, bölge halkının yararlanacağı sosyal tesis olacak” dedi.

Konuşmalardan sonra Başkan Durak, kadınlarla birlikte tesislerin açılış kurdelesini kesti. Tesis içerisinde kurs odası, psikolog ve hukuksal danışmalar için ayrı bölümler, giysi dağıtımı için depolar ve ofisler, yapılan kurslar için sergi salonu ile ihtiyaç sahibi ailelere hizmet verecek çamaşırhane bulunuyor.
Kaynak: İHA