Kuruluş ve Kurtuluşun Şehri Bilecik, 2014 Emitt Fuarı'na Hazırlanıyor

Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA), Bilecik'in tarihi ve kültürel değerlerinin ve turizm potansiyelinin tanıtımı için Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMITT) fuarına hazırlanıyor.

BEBKA'dan yapılan yazılı açıklamaya göre 70'in üzerinde ülkeden 4 binin üzerinde katılımcı ile 18'inci kez sektörün en büyük buluşmasına hazırlanan EMITT fuarı, 30 Ocak-02 Şubat 2014 tarihleri arasında İstanbul TÜYAP'ta gerçekleşecek.
Bu yıl, BEBKA koordinatörlüğünde EMİTT fuarına hazırlanan ve "Kuruluş ve Kurtuluşun Şehri'ne Hoşgeldiniz!" temasıyla Bilecik, Osmanlı motiflerini içeren Bilecik'e özgü "yörük çadırı" konseptiyle fuardaki yerini alacak.
Tanıtım standında Bilecik yöresine ait tatların yanı sıra tarihi ve kültürel değerlerin de tanıtılacağına işaret eden açıklamada şunlar kaydedildi:
"Bilecik, fuarda misafirlerine yöresel ikramlarını sunarak, hem Bilecik'in lezzetlerini tattıracak hem de onları köklü tarihinin ve zengin kültürünün derinliklerinde eşsiz bir yolculuğa çıkaracak. Misafirler, yörük çadırında meşhur Pazaryeri bozası ve helvasını tadarken, bir yandan da Pazaryeri Kınık köyü çömlekçiliğinden örneklerle canlı bir sanat performansına şahit olacak. Yine Bilecik'e özgü meşhur Bilecik bezi dokuması canlı performansla izleyicilerine hitap ederken, Osmaneli ayva lokumu ikramıyla ağızlar tatlandırılacak. Fuarda toplam 114 metrekarelik bir alan ile tanıtım gerçekleştirilecek olan Bilecik standında, bir yandan ilin tarihi, kültürel ve turistik değerleriyle ilgili film ve 360 derece gösterileri izletilirken, bir yandan da yine el sanatlarının eşsiz örnekleri olan ürünler sergilenecek. Ziyaretçiler, Bilecik standında sadece sanat ve lezzetle buluşmayacaklar, bütün bunların yanı sıra kültürümüzün en önemli değerleri olan Şeyh Edebali ve Ertuğrul Gazi'nin öğütlerine de kulak verecek."
Kaynak: AA