Gamek, Öğrencilerini Sosyal Yaşamla Buluşturuyor

Her yıl on binlerce kursiyere ücretsiz eğitim imkanı sağlayan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları (GAMEK), mesleki ve sanatsal eğitimlerin yanında kursiyerlerin, sosyal ve kültürel gelişimlerine de katkı sağlamaya devam ediyor.

Gamek, Öğrencilerini Sosyal Yaşamla Buluşturuyor

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları, 25 Aralık Gaziantep’in kurtuluşu etkinlikleri kapsamında düzenlediği müze gezileriyle öğrencilerine Gaziantep tarihini yakından inceleme imkanı sundu. Nesilden nesle git gide yok olan tarih bilincini canlı tutmayı hedefleyen GAMEK, bu amaçla kursiyerlerini Savaş Müzesi, Bayazhan Kent Müzesi, Oyuncak Müzesi ve Atatürk Evi’ni gezdirerek Gaziantep tarihi hakkında bilgilendirdi.

GAMEK Genel Koordinatörü Ramazan Dündar, “Sanayisi ve ticari yönüyle gelişmiş, Türkiye’nin 6. büyük şehri olan Gaziantep, son yıllarda yapılan sanatsal ve kültürel çalışmalarla ön plana çıkmaktadır. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, gerçekleştirdiği sergi, festival, konser ve yarışma gibi birçok sosyal faaliyetle şehrin kültürel gelişimine katkı sağlamaktadır.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları, olarak düzenlediğimiz sosyal ve kültürel gezi programları ile kursiyerlerimizi Büyükşehir Belediyemiz tarafından gerçekleştirilen bu etkinliklerle buluşturuyoruz. Yine, Büyükşehir Belediyemiz tarafından Müzeler Şehri Gaziantep unvanını kentimize kazandıran, birbirinden değerli ve öneme sahip müzelere düzenlediğimiz kültürel gezilerle gençlerimize tarih bilinci aşılıyoruz” dedi.

Kaynak: İHA