Bingöl Belediyesi'nde Yıllık Değerlendirme Toplantısı

Bingöl Belediye Başkanı Serdar Atalay, "Derdimiz hizmet, referansımız millet" dedi.

Başkan Atalay, Bingöl Belediyesi Kültür Merkezi'nde birim müdürleri, memurlar, işçiler ve taşeron şirket personeli düzenlenen yıllık "Moral, motivasyon ve değerlendirme toplantısı" nda, görev yaptığı 5 yıllık süre içinde yaptıkları hizmetleri anlatı.
Beş yıllık hizmet sürecinde Bingöl'ün şantiyeye döndüğünü belirten Başkan Atalay, Bingöl'ün tüm altyapısının yüzde 100 oranında yenilendiğini belirterek, "Bugün kanalizasyon, yağmursuyu ve İçmesuyu hattı çalışmalarının tamamı bitmiş durumdadır. Bingöl'ün 40 yıllık sorunlarını çözerek, gelecek 50 yılına çok rahat bir adım atmış olmasını sağladık" dedi.

Bingöl'ün çevresel sorunlardan da kurtulduğu ifade eden Başkan Atalay, 40 yıldır derelere ve ovaya akan kanalizasyon sularının Atıksu Arıtma Tesisi'nde arıtılarak ovaya temiz su olarak deşarj edildiğini kaydetti.

İnönü Mahallesi'nde Bingöl Belediyesi ile TOKİ işbirliği ile yapılan Kentsel Dönüşüm Projesi'nin örnek gösterilecek bir proje olduğunun altını çizen Başkan Atalay, şöyle devam etti:
"Alanda bulunan 516 hak sahibinin yüzde 92'siyle uzlaşma sağlanarak daire karşılığı sözleşmesi imzalandı. Yüzde 8'inin de kamulaştırma bedelleri ödendi. Bingöl Belediyesi ve Toplu Konut İdaresi(TOKİ) işbirliği ile İnönü Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında çalışmalarımız son hızla devam ediyor. 1971 Bingöl depreminin izlerinin yok olmaya başladığı alanda artık yeni binalar yükselmeye başladı.

İnönü Mahallesi'nde 142 bin metre karelik alanda yeni bir kent kuruluyor. Bin 376 konutun yapılacağı alanda Bingöl Belediyesi Hizmet Binası, Sosyal Tesis, Cami( Hz. Ali Camii), Okul, Alışveriş Merkezi, Açık Otoparklar, Yeşil Alanlar, Çocuk Oyun Bahçeleri, Spor Alanları ile Bingöl'ün en modern sitesi ve yaşam merkezi oluşacak. Ayrıca proje kapsamında Bingöl Belediyesi Şehirlerarası Otobüs Terminali ve Karayolları Tesisleri de inşa edilecek."
Yapılan yatırımların büyük bir bölümün Bingöl Belediyesi'nin kendi öz kaynaklarından karşılandığını hatırlatan Atalay, "Yapılan çalışmaların bitmesi ile birlikte Bingöl, gerçek anlamda bir şehir olma vizyonuna kavuşacak" diye konuştu.

Seçimlerde verdiği taahütleri yüzde 90 orarnında gerçekleşdiğini hatırlatan Başkan Atalay, sözlerini şöyle tamamladı:
"Taahhüt etmediğimiz birçok yatırım ve icraatı da hamdolsun yapıyoruz. 2009'da Bingöl neredeydi, şuana kadar neler yapıldı. Birçok çalışma ve yatırım yapıldı. Başlayan güzel işlerin devam etmesi için hepimizin bir gayret içerisinde olması gerekiyor. Hayır adına başlatılan işlere herkesin destek vermesi gerekiyor. Bu konuda hepimize büyük sorumluluklar düşüyor. Bir şeyin kıymeti yapıldıktan ve kullanıldıktan sonra anlaşılır. Bingöl halkı hizmeti gördü ve çalışmaları takdirle karşılıyor. Derdimiz hizmet, referansımız millet."
Kaynak: AA