Alanya'da Esnaf-turist Çalıştayı

Alanya Kaymakamlığı Proje Koordinasyon Birimi tarafından esnaf ve turistler arasındaki sorunlar ve çözüm önerileri hakkında çalıştay gerçekleştirildi.

Kaymakamlık binasında gerçekleşen çalıştaya Alanya Yabancılar Meclisi Başkanı Abdullah Karaoğlu, Türk-Alman Dostluk Derneği Başkanı Fahri Yiğit ile Alanya'da yerleşik yaşayan yabancılar katıldı.

Çalıştayda konuşan Alanya Proje Koordinasyon Birimi proje uzmanı Mahir Işıklar, Alanya'ya gelen turistlerle bölge esnafı arasında yaşanan sıkıntıları ortaya koymayı amaçladıklarını söyledi.

Alanya'da yerleşik yaşayan yabancıların turist olarak görüldüğünü dile getiren Işıklar, "İlçemizde daha önce gerçekleştirdiğimiz iki çalıştaya katılan yabancılar, kendi bakış açılarına göre sorunları dile getirdi. Çalıştayda kalifiye eleman, yabancı dil ve fiyat etiketleri konusunda sorun yaşadıklarını söylediler. Yine fiyat etiketi konusunda belediyelerin farklı uygulamaları olduğunu, hanutçuluk yapıldığını, tur teknelerinin düzensiz olduğunu, ürünler ve bölge hakkında yanlış bilgilendirme yapıldığını aktardılar. Bu konularda esnaf odalarını dinledik. Şimdi sizlerden bilgi almak istiyoruz" dedi.

Yigit ise yabancılarla ticarette dil konusunun önemine değinerek, hastane, polis, postane ve belediyede, yabancı bil bilen personel bulundurulmasının daha iyi bir uygulama olacağını söyledi.

Çalıştayda söz alan yabancılar ise esnafın farklı fiyat politikasından şikayetçi oldu.
Kaynak: AA