Konyaaltı Belediyesi, Pazar Yerlerinde Vatandaşa Ücretsiz Bez Torba Dağıtılıyor

Konyaaltı Belediyesi, naylon poşetlerin kullanımını azaltmak için pazar yerlerinde vatandaşa ücretsiz bez torba dağıtılıyor.

Konyaaltı Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, dünyada her yıl üretilen naylon poşet sayısı 500 milyar. Bu sayının sadece yüzde 1'i geri dönüştürülebiliyor, yüzde 99'u doğada kalıyor. Kimyasal maddeler içeren naylon poşetler sadece toprağa değil, içine konulan sebze ve meyveler aracılığıyla insan sağlığına da son derece zarar verebiliyor.
Konyaaltı Belediyesi, naylon poşet kullanımının azaltılması için pazar yerlerinde ücretsiz bez torba uygulaması başlattı. Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri, tekrar kullanılabilir bez torbaların özendirilmesi için ilk olarak kapalı semt pazarlarında ücretsiz pazar torbası dağıtıyor. Proje ile pazar yerlerinde naylon poşet kullanımının önüne geçilmesi amaçlanıyor. Proje kapsamında vatandaşlara ücretsiz 10 bin bez torba dağıtılması hedefleniyor.
Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, her gün milyonlarca naylon poşetin doğaya bırakıldığına dikkat çekerek, "Doğada dönüşüm süresi 400 ile bin yıl alan bu malzemenin bu kadar yaygın ve sınırsız olarak kullanımı doğru değil. Bizler doğanın sahibi değil, emanetçisiyiz. Konyaaltı Belediyesi olarak çocuklarımıza yaşanabilir bir doğa bırakmak için üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmekteyiz" ifadesini kullandı.
Kaynak: AA