Erzurum İl Müftülüğünden Bir İlk Daha...

Göreve başladığı günden beri Erzurum’un gündeminde olan ve önemli çalışmalar yapan Erzurum İl Müftüsü Hasan Çınar Erzurum genelinde dini ve hayri hizmetlerde faaliyetlerde bulunan dernek ve vakıf temsilcileri ile Müceldili konağında müftülük tarafından organize edilen kahvaltılı istişare toplantısında yöneticilerle bir araya geldi.

Erzurum İl Müftülüğünden Bir İlk Daha...

Toplantıya Müftülüğü temsilen Erzurum il Müftü yardımcısı Celal Büyük’ün yanı sıra Yakutiye İlçe Müftüsü Osman Yazıcı, Palandöken İlçe Müftüsü Mustafa Baytar ve Aziziye İlçe Müftüsü Nurettin Akgün katıldı.

Sivil toplum kuruluşları yöneticilerinden Fakirullah Hoca Efendi, Alaattin Beşer Hoca Efendi, Mehmet Tavlaş Hoca Efendi, Ahmet Hoca Efendi, Eşref Hoca Efendi, M.Sıddık Fırat Hoca Efendi, İsa Çelik Hoca Efendi, Sıbgat Hoca Efendi, Şahabettin Delikaya Hoca Efendi, Resul Has Hoca Efendi, Şevket Hoca Efendi, İsmail Hakkı Çetres Hoca Efendi, Hüseyin Avni Çollak Hoca Efendi. ERİHDER Derneği Başkanı Nuri Toparlak, Alvarlı Efe Vakfı Başkan Yardımcısı Zekai Kaplan, Baba Dereli Ahmet Efendi Vakfı Başkanı A.Baki Temel, Ensar Vakfı Başkanı Zeki Korkmaz, A.Gazi Vakfı Başkanı Muhammed Emek, Ebu İshak Vakfı Başkanı Raci Solmaz, Ervak Vakfı Başkanı Erdal Güzel, Hamidiye Vakfı Başkanı Bekir Hoca Efendi, Fehrettin Şeker Hoca efendi İlim Yayma Cemiyeti Başkanı Cemalettin Hınıslıoğlu katıldı.

Ömer Nasuhi Bilmen Dini Yüksek İhtisas Merkezi Öğretim görevlisi Nurettin Yıldırım’ın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program İl Müftü Yardımcısı Celal Büyük’ün konuşmalarıyla devam etti. Müftü Büyük ” İl Müftülüğü tarafından ilk defa organize edilen bu programa teşrifleriniz bizleri onurlandırmıştır” dedi.

Ardından Konuşma yapan İl Müftüsü Hasan Çınar “Müftülük olarak il genelinde dini hayri hizmetlerde faaliyet gösteren dernek ve vakıf temsilcilerimizle bir araya gelmek suretiyle hem birbirimizi tanımayı hem de Erzurum’da yapılması gerekenleri beraberce istişare etmek amacıyla bu gün buraya toplanmış bulunuyoruz. Üniversite şehri olan bu şehirde özellikle gençlerimize yönelik neler yapılabileceğini vakıf ve dernekler olarak neler yapıldığı ve nelerin yapılması gerektiği hususunda görüş alışverişinde bulunacağız” dedi.

İl Müftüsü Hasan Çınar’ın ardından söz alan vakıf ve dernek yöneticileri söz alarak Erzurum il müftülüğünden beklentilerini ve kendi çalışmalarını anlatarak bu toplantıda emeği geçenlere çok teşekkür ettiklerini belirttiler.

Program birlik ve beraberlik temennileri il son buldu. Kahvaltı programının aylık olarak devam ettirilmesi karara bağlandı.
Kaynak: İHA