Tisaş, Abd'de Düzenlenecek Dünyanın En Büyük Silah Fuarına Katılacak

Kısa adı TİSAŞ olan Trabzon Silah Sanayi, Amerika Birleşik Devletleri'nde düzenlenecek olan dünyanın en büyük ticaret fuarına katılacak.


Trabzon Silah Sanayii, 14-17 Ocak 2014 tarihleri arasında Amerika'nın Las Vegas şehrinde düzenlenecek dünya'nın en büyük fuarı olan Shot Show'da görücüye çıkacak. Bin 600'den fazla katılımcının yer alacağı fuarda ateşli silahlar, mühimmatlar, askeri araçlar, av ve atış aksesuarlarının yanı sıra bir çok ürünün sergileneceği fuarda, TİSAŞ 2 bin 217 nolu stantta yer alarak ürünlerini sergileyecek. 60 Bin metre karelik alan üzerinde yer alacak olan fuara 100'den fazla ülkeden yaklaşık olarak 70 Bin üzerinde ziyaretçinin gelmesi bekleniyor.

Amerika'da 3 gün sürecek olan fuara TÜMSİAD Trabzon Şubesi Medya Sorumlusu ve TİSAŞ Yönetim Kurulu üyesi Gökçen Alemdaroğlu ile birlikte Abdullah Erdem katılacak. Alemdaroğlu, Trabzon'un Arsin ilçesinde faliyet gösteren Trabzon Silah Sanayii'nde, ileri teknolojiyle donatılmış hafif silah ve savunma sanayi ürünleri konusunda dünya standartlarında üretim yaptıklarını söyledi.

Alemdaroğlu "Yıllık 45 Bin adet tabanca üretim kapasitesine sahip olan TİSAŞ, 7.65 mm ilk tabancası Fatih 13'ü 1994 yılında üretmeye başlamıştır. Dünya markaları ile rekabet etmek, müşterilerine çağdaş ürün ve hizmet sunabilmek amacıyla TİSAŞ, araştırma ve geliştirmeye özel bir önem vermiş, bu doğrultuda pek çok ilke imza atmıştır. Üretimi devam eden Zigana modellerine 2004 yılında Amerika Birleşik Devletleri Adalet Bakanlığı, Ateşli Silahlar ve Patlayıcılar Dairesi, Ateşli Silahlar Teknolojisi Şube Başkanlığı'nın ATF Form 4590 'Silahlar için Satın Alım Kriterleri'ne göre yaptığı inceleme neticesinde tabancalarımız üstün başarı kazanmış ve ABD'ye ithalatına ve kullanımına izin verilmiştir" dedi.

Gökçen Alemdaroğlu, vizyonlarının Trabzon, Karadeniz Bölgesi ve Türkiye olarak, silah sektöründe sürekli gelişim sağlam olduğunu belirterek, "Türk Savunma Sanayii'nde tabanca üretiminde önemli bir yere sahip olan firmamız silah sektöründe sürekli gelişim içinde olmak, değişen ve gelişen talepleri doğrultusunda ürünler üretmek ve böylece global rekabet ortamında ismi marka olarak anılan, özellikle tercih edilen ve aranılan lider bir kuruluş olmaktır. Bilgi ve deneyimi teknoloji ile birleştirmek, müşteri talepleri doğrultusunda Ar-Ge'ye dayalı ürünler tasarlamak, üretmek, sürekliliğini sağlamak, azami ölçüde Savunma sanayimizin ihtiyaçlarını karşılamak ve uluslararası arenada daha fazla söz sahibi olmak temel hedeflerimizdir. Bu doğrultuda firmamız dünyanın değişik ülkelerinde düzenlenen fuarlara davet edilmekte ve gelen taleplere karşılık vermektedir" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA