Bayburt Doğaltaş Üretimi ve Pazarlama Merkezi Projesi

AK Parti Bayburt Milletvekili Bünyamin Özbek, Avrupa Birliği tarafından katılım öncesi üye ülkelere AB hibe programları kapsamında finanse edilen projeler çerçevesinde kabul edilen 9,5 milyon avroluk Bayburt Doğaltaş Üretimi ve Pazarlama Merkezi projesinde ilk iki aşama ihalelerinin yapıldığını bildirdi.

Özbek, yaptığı yazılı açıklamada, Bayburt Doğaltaş Üretimi ve Pazarlama Destek Merkezi projesinin müşavirlik, inşaat, tedarik ve teknik desteğin birlikte oluşturduğu dört ana bileşenden oluştuğunu belirtti.

Bayburt ve bölge için büyük önem arz eden projede birinci bileşen olan müşavir firmanın 10 Ocak 2014 tarihi itibarıyla çalışmalarına başladığını ifade eden Özbek, ikinci bileşen olan inşaat bileşeni yani tesisin yapımına 27-28 Ocak'ta başlanacağını, üçüncü bileşen olan tedarik ihalesi için Mart 2014 tarihinde ilana çıkılacağını ve 365 günde tamamlanması planlanan tesisin Şubat 2015'te hizmete gireceğini kaydetti.

Tesisin üretime başlaması ile Bayburt'un doğaltaş üretimi konusunda bölgede önemli bir yere sahip olacağını vurgulayan Özbek, şunları kaydetti:
"Yine bu sayede Bayburt sanayisinin gelişiminde de önemeli mesafeler kat edilecektir. İlimizde faaliyet gösterecek Bayburt Doğaltaş Üretimi ve Pazarlama Destek Merkezi, Organize Sanayi Bölgesi'nde kurulacak ve ilimizde faaliyet gösteren taş ocağı ve atölyesi işletmelerinin ortak kullanımına açılacaktır. 10 bin metrekare kapalı alana sahip olacak tesis, günlük 700 metrekarelik üretim kapasitesi ile hizmet verecek. İlk etapta 40 kişiye istihdam sağlayacak tesiste bu sayı çalışma performansına göre 100 kişiyi kadar çıkabilecektir."
Özbek, tesisin son teknolojiye sahip makine ekipmanlarıyla donatılacağını da belirterek, tesiste Bayburt taşının yanı sıra traverten, mermer, granit gibi taşların da kolaylıkla işlenecek olmasının Bayburt'u taş işleme konusunda önemli bir merkez haline getireceğini ifade etti.

Kaynak: AA