Yatırım Değerlendirme Toplantısı Yapıldı

KIRŞEHİR - Kırşehir'de devam eden yatırımların takip edilmesi, kurumlar arasında eşgüdüm sağlanarak varsa sorunların çözülmesi amacıyla yatırım değerlendirme toplantısı yapıldı.

Kırşehir Valisi Özdemir Çakacak başkanlığında yapılan toplantıya Vali Yardımcısı Özkan Demirel ve yatırımcı daire müdürleri katıldı.

Toplantıda konuşan Vali Özdemir Çakacak, halkın ekonomik seviyesinin yükseltilmesi ve yaşam kalitesinin arttırılması için yapılan yatırımların zamanında bitirilmesi gerektiğini söyledi.

Yatırımların zamanında bitirilmesinin önemine değinen Vali Çakacak, "Yapılan yatırımlar, halkımızın ekonomik gücünün arttırılmasını sağlayan önemli yatırımlardır. Bu nedenle, ödenekler zamanında kullanılmalı ve yatırımların aksatılmadan yürütülmesi gerekiyor. Kurum amirlerimiz yatırımları belli aralıklarla yerinde inceleyerek varsa yaşanan sorunların çözülmesi noktasında gayret sarf etmelidirler. Çözülemiyorsa ilçelerde kaymakamlarımız ve valilik makamının mutlaka bilgilendirilmesi gerekiyor. Hep birlikte bulacağımız çözüm ile yatırımın halkımızın hizmetine sunulmasını sağlayacağız" dedi.

Yeni eğitim-öğretim dönemine gelindiğini hatırlatan Çakacak, şunları kaydetti:

"Okul onarımlarının tamamlanması gerekiyor. Okullar açıldıktan sonra yapılan çalışmalar eğitimin kalitesini düşürecektir. Kurumlarımıza engellilerin erişiminin sağlanması ile ilgili eksiklikler biran önce tamamlanmalıdır. İlimiz genelinde önemli yol çalışmaları gerçekleştiriliyor. Özellikle kavşaklarda sinyalizasyon ve aydınlatma eksiklikleri biran önce giderilmelidir."

Ahilik kutlamalarının 23-28 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirileceğini belirten Çakacak, kurumların üzerlerine düşen görevleri eksiksiz olarak yerine getirmelerini ve yöneticilerin törenlere mutlaka katılması gerektiğini söyledi.

Kaynak: AA