Çinli İş Adamları Samsun'da

SAMSUN - Türkiye- Çin Halk Cumhuriyeti Ticaret ve Yatırım Forumu'na katılmak üzere İstanbul'a gelen Çinli işadamlarından bir heyet, inceleme ve araştırmalarda bulunmak için Samsun'a geldi.

Çinli iş adamları heyetiyle görüşen KASİAD Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahman Hacıkerimoğlu dünyada ticaretin şeklinin değiştiğini söyledi.

"Eskiden bir şeyler almak üzere Çin'e giderdik. Şimdi ise TUSKON önderliğinde Çinli işadamlarını Türkiye'ye getiriyoruz" diyen Hacıkerimoğlu, "İnşallah Çin ile olan ithalatımıza, ihracatı da eklemek istiyoruz. Çinli heyet ile ikili iş görüşmeleri yaptık. Her iki tarafta masadan memnun ayrıldı. Bu memnuniyetimizi ticaretle taçlandırmak istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Çin Ticaret Heyeti adına konuşan Hu Baojun da Türkiye gibi güzel bir ülkeye geldiğ için çok mutlu olduğunu ifade ederek, "Buradaki insanlar hem çok sıcakkanlılar, hem de çok misafirperverler. Bu iki ülke arasında birleşmeyi sağladınız. İki ülke arasındaki ticaret gitgide daha da iyi olacak. Siz Türkiye'deki kardeşlerimiz bizde çok büyük bir etki bıraktınız. Bu etki, iki ülke arasında yeni anlaşmaların kapılarını aralayacaktır. Türkiye'nin kaliteli ürününü, Çin'de satmak istiyoruz. Biz ilelebet arkadaşız. Bizde sizi Çin'e davet ediyoruz. Buyurun gelin ki karşılıklı arkadaş olabilelim" d diye konuştu.

Heyet, incelemelerini tamamladıktan sonra Trabzon'a hareket etti.

Kaynak: AA