Kadına Karşı Şiddete Ücretsiz Adli Yardım

Niğde Barosu bünyesinde, 'Kadına Karşı Şiddet ve Hukuki Araştırmalar Komisyonu',kurulalı 2 yıl olmasına rağmen, Niğde’de kadınların sesi olmaya devam ediyor.

Kadına Karşı Şiddete Ücretsiz Adli Yardım
Komisyon Başkanı Gizem Deniz Bayhan, hedef büyüterek, sığınma evi projesini gerçekleştireceklerini ifade etti.

Son yıllarda eğitim ve sosyal durumu ne olursa olsun, aile işi şiddetin ve özellikle kadına şiddetin artış göstermesi üzerine 8 Mart 2011’de Niğde Barosu Bünyesinden kurulan Kadına Karşı Şiddet ve Hukuki Araştırmalar Komisyonu, Niğde’de mağdur kadınların sesi olmaya devam ediyor.

Yeni adli yılın açılmasıyla faaliyetleri ve projeleri hakkında açıklama yapan komisyon Başkanı Gizem Deniz Bayhan, 6 kişilik kadın avukatlardan oluşan komisyonun 7 gün 24 saat bir telefon kadar mağdurlara yakın olduğunu ifade ederek, kurulalı 2 yıl olmasına rağmen, bir çok başarılı çalışmalara da imza attıklarını söyledi.

Av. Bayhan, bu yıl Niğde’ye mutlaka bir kadın sığınma evi açılması gerektiğini belirtti.

Kurulduğu günden bugüne kadar 200’ün üzerinde kadına hukuki yardım sağladıklarını ifade eden Bayhan, çalışmalarında Niğde Barosu Başkanı Hüseyin Demirbilek’in katkılarının oldukça önemli olduğunu vurguladı. Bu yıl Niğde’de kadına karşı uygulanan şiddete karşı mücadelenin aralıksız süreceğine vurgu yaparak, mevcut durumun Türkiye ortalamasının kat kat altına çekmeye çalışacaklarını ifade etti.

Kaynak: İHA