Bakan Yıldırım: “işin İçerisine Siyaset Karışmazsa, İstanbul 2020 Olimpiyatlarını Göğüsleyecektir”

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, 2020 olimpiyatlarına değinerek, “Eğer siyaset işin içerisine karışmazsa, İstanbul 2020 olimpiyatlarını göğüsleyecektir, kazanacaktır.biz buna inanıyoruz” dedi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Şurası’nın kapanışı Harbiye’deki İstanbul Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Programın kapanış töreninde konuşma yapan Bakan Yıldırım, bugün açıklanacak 2020 olimpiyatlarına değindi.

Türkiye’nin olimpiyatlara çok iddialı hazırlandığını belirten Bakan Yıldırım, “Türkiye saatiyle öğleden sonra 15.00’da oylama başlayacak 23.00’a kadar devam edecek. Olimpiyat tarihinden beri olimpiyatlar değişik ülkelerde değişik şehirlerde yapılıyor. Türkiye bu olimpiyatlara çok iddialı hazırlandı. Türkiye’nin 2020 İstanbul Olimpiyatlarını çoktan hak ettiğini bütün dünya söylüyor” dedi.

“Bu olimpiyatların Türkiye’de gerçekleştirilmesinin en önemli nedenlerinden birisi de bizim gerçekleştirdiğimiz ve gerçekleştireceğimiz ulaşım projeleridir” diyen Bakan Yıldırım şunları söyledi:
“Çünkü olimpiyatlar için ulaşım olmazsa olmaz bir alt yapıdır. Biz bu konuda 20 milyar dolarlık hala başlamış bir ülkeyiz. Olimpiyatlar kazanılacak diye buna başlamadık ama kendi insanımızın ihtiyacı olan bu projelerin dünya şehri İstanbul’a olimpiyatlara da çok katkısı olacağını hepimiz biliyoruz. Yeni havalimanımız, tüp geçitlerimiz, boğaz köprümüz, otoyollarımız ve hızlı trenlerimizi düşündüğümüzde Türkiye’nin 2020 olimpiyatlarını başarıyla gerçekleştireceğini dost düşman cümle alem kabul etmektedir. Eğer siyaset işin içerisine karışmazsa, siyaset dışında başka unsurlar işin içerisine karışmazsa İstanbul 2020 olimpiyatlarını göğüsleyecektir, kazanacaktır. Biz buna inanıyoruz ve orada bulunan arkadaşlarımıza başarılar diliyoruz.”
Kaynak: İHA