Adana'daki Silahlı Kuyumcu Soygunu

ADANA - Adana'nın Seyhan ilçesinde 2 kişinin öldüğü ve 4 kişinin yaralandığı kuyumcu soygununu gerçekleştirdiği iddia edilen zanlıların, olaydan 5 gün önce kuyumcuya yakın bir kafede buluşması güvenlik kamerasına yansıdı.

Merkez Seyhan ilçesi Dumlupınar Mahallesi Kıbrıs Caddesi'nde soygunun gerçekleştirildiği kuyumcu dükkanına yakın bir kafede kaydedilen güvenlik kamerası görüntülerine göre, zanlılardan A.A. ve K.T. ile soyguna katılmadığı belirtilen şüpheli Ö.V. buluşuyor. Kafede yaklaşık 15 dakika kalan ve soygun planını burada yaptığı iddia edilen zanlılar, daha sonra iş yerinden ayrılıyor.

Bu arada, zanlıların bölgede daha önce keşif yaparak kaçış güzergahı belirlediği ve polisin olay yerine tahmini varış süresi üzerinde konuştuğu belirtildi. Ayrıca, olaydan 2 gün sonra Mardin'in Midyat ilçesinde yakalanan zanlılardan K.T'nin soygunu 4 ay öncesinden planladığı ileri sürüldü.

Seyhan ilçesinde 26 Ağustos'ta Hakkı Baygın'a ait kuyumcu dükkanı, kar maskeli kişilerce soyulmuş, olayda 2 kişi ölmüş, 4 kişi yaralanmıştı. Soygunun ardından yakalanan zanlılardan K.T, Ş.A, A.A. ve N.A, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmıştı.

Kaynak: AA